Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To so stereotipi, ki krožijo o generaciji Y

14. okt 2022 8:20
0

Oglasno sporočilo

... in brez navdiha. Vsaka generacija je nagnjena k temu, da na generacijo, ki pride za njo, gleda zviška, zato so mnogi identificirali več milenijskih lastnosti, tako pozitivnih kot negativnih, za katere menijo, da so značilne za generacijo Y.

1. Zavračajo poroko

Ker niso naklonjeni porokam, se večina milenijske generacije ne poroča tako hitro kot prejšnje generacije. Poroka je bila nekoč predvsem dogovor zvestobe; vendar pa se dolgoletni partnerji vse pogosteje odločajo za življenje pod isto streho breze poroke.

V dobi, ko je zunajzakonsko življenje nekaj normalnega, je razumljivo, da vsi odrasli ne vidijo zakonske zveze kot svoj končni cilj. K generaciji milenijcev prispeva več dejavnikov zavrnitev poroke. Nekateri milenijci so odložili poroko zaradi finančne negotovosti, želje po neodvisnosti ali preprosto želje, da zaključijo svojo izobraževalno pot in se najprej uveljavijo v svojih službah in karieri.

2. Partnerje običajno spoznajo na spletu

Ena najpogostejših značilnosti milenijcev je, da so popolnoma spremenili način spoznavanja potencialnih partnerjev in raje uporabljajo družbena omrežja ali aplikacije za zmenke kot pa osebne interakcije. Ta generacija lahko komunicira s številnimi ljudmi iz različnih držav in komunicira predvsem prek tehnologije.

3. Težko si kupijo dom in najdejo ravnovesje v svojem življenju

Eden splošno razširjenih stereotipov o generaciji Y je, da nimajo finančnih sredstev za nakupe doma. Milenijci si kot generacija zagotovo težko privoščijo domove, predvsem zaradi naraščajočih cen stanovanj.

4. So odvisni od svojih telefonov

Številni pogosti stereotipi o milenijcih temeljijo na dejstvu, da so pripadniki te generacije hudo odvisni od svojih telefonov. V nasprotju z razširjenim prepričanjem, da mladi večino prostega časa preživijo priklenjeni na telefon, raziskave kažejo, da so starejši bolj zasvojeni s svojimi napravami.

Dejansko študije kažejo, da milenijci preživijo največ časa na svojih telefonih, s povprečno dnevno uporabo približno 3,7 ure.

PREBERITE TUDI: Zakaj ne bi smeli imeti vseh prijateljev iste starosti 

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.