Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To so posledice uživanja ocvrtega krompirja

13. jan 2022 9:20
0

Oglasno sporočilo

Glede na študijo skoraj 4500 odraslih, objavljeno v The American Journal of Clinical Nutrition, bi lahko redno uživanje ocvrtega krompirja (več kot dvakrat na teden) podvojilo vaše tveganje za prezgodnjo smrt. Vedite, da so raziskovalci opozorili na olja, v katerih je bil krompir ocvrt, kot na glaven vzrok za povečano tveganje za zdravje – in manj na sam krompir. Raziskovalci niso mogli povezati krompirja, pripravljenega na druge načine, z večjim tveganjem za zgodnjo smrt.

V nadaljevanju nekaj posledic, ki jih pusti ocvrt krompir.

Želodec lahko začne boleti

Glede na to, da telo maščobe prebavlja počasneje kot ogljikove hidrate in beljakovine – in glede na to, da zaradi načina priprave vsebuje več kalorij – je možno, da bo krompirček ležal v želodcu veliko dlje, kot če bi jedli bolj zdravo hrano. To lahko vodi do slabosti, driske, napenjanja in krčev.

Oslabitev imunskega sistema

Uživanje mastne prehrane (kar zagotovo počnete, če jeste veliko krompirčka), lahko poškoduje črevesje. Mikrobiom s spodbujanjem nezdravih bakterij in zmanjševanjem bolj zdravih bakterij v telesu. Glede na vlogo črevesja pri informiranju imunskega sistema vašega telesa, bi to lahko pomenilo, da bo vaš imunski sistem oslabljen.

Občutek megle v možganih

Glede na dejstvo, da je krompirček ocvrt v hidrogeniranih oljih, je poln velike količine transmaščob, ki zvišajo vaš slab holesterol in znižujejo dober holesterol. Učinek tega je, da boste povečali tveganje za bolezni srca. Glede na 10-letno študijo, ki je vključevala 1.600 starejših ljudi na Japonskem in je bila objavljena v reviji Neurology, je bila pri ljudeh z najvišjo vsebnostjo industrijskih transmaščob v krvi do 75 % večja verjetnost za razvoj Alzheimerjeve bolezni ali demence.

Tveganje za srčne bolezni in možgansko kap

Nedavna študija je pokazala, da je uživanje ocvrte hrane trikrat tedensko za 15 odstotkov povečalo tveganje za srčni infarkt in možgansko kap.

PREBERITE TUDI: To je hrana, ki vas pospešeno stara (vam uničuje kolagen)

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste se že kdaj ozrli nazaj na kako svoje preteklo razmerje in si rekli: "O čem, za vraga, sem razmišljala?"