Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To, kako hitro je princ Harry pohitel k svojemu očetu, nakazuje na resnost stanja

7. feb 2024 16:20
0

Oglasno sporočilo

... princ Harry, kljub njunemu težavnemu odnosu hitro ujel letalo v Združeno kraljestvo, da bi bil z očetom.

39-letni vojvoda Susseški je v ponedeljek zvečer priletel iz Kalifornije v London, da bi se ponovno združil s svojo družino. Žena Meghan Markle in njuna dva otroka, štiriletni princ Archie in dveletna princesa Lilibet, se mu niso pridružili. 

Harryjeva odločitev, da nemudoma odleti domov, lahko kaže tudi na resnost Charlesove diagnoze. 

Nekateri strokovnjaki pojasnjujejo: "Prihod princa Harryja je pomemben trenutek. Kraljeva diagnoza je zaskrbljujoča za vso družino, še posebej pa za sinova, zato je povsem naravno, da bo Harry po tako dolgem obdobju ločenosti želel preživeti čas z njim. Gre za družino, ki se v težkih časih združi, tako kot bi se vsaka druga družina."

Charles bo še naprej opravljal državne posle in uradne dokumente kot običajno. Ko je Charles izvedel za diagnozo, je o tem osebno obvestil oba svoja sinova, princa Harryja in princa Williama. Po informacijah je princ William po tej novici v rednih stikih z očetom.

Po Harryjevih kontroverznih intervjujih, dokumentarnem filmu in spominih, v katerih je Harry sprožil plaz obtožb na račun svoje družine, naj bi se valižanski princ še bolj zbližal s Charlesom. Ni še znano, ali se bo William med potovanjem v London srečal z bratom, saj njuna dolgoletna razhajanja še vedno trajajo.

William bo očetu nedvomno pomagal pri kraljevih dolžnostih, medtem ko se od Harryja ne pričakuje, da bi prevzel kakršne koli kraljevske dolžnosti. 

V izjavi palače je navedeno: "Njegovo veličanstvo je hvaležen svoji zdravniški ekipi za strokovno oskrbo in hitro posredovanje, v celoti pozitivno ocenjuje svoje zdravljenje in se veseli, da se bo čim prej vrnil k polni javni službi."

Kralj je leta 2022 zaprosil parlament, da njegovemu najmlajšemu bratu, vojvodi Edinburškemu, in sestri princesi doda status dodatnih državnih svetnikov, da bi ga lahko po potrebi nadomeščala, in dodatek je bil po hitrem postopku sprejet v zakon. 

Zakonodaja je na seznam dodala Anne in Edwarda, vendar ni želela odstraniti Andrewa in Harryja. Vendar pa je lordska zbornica slišala, da bodo za državne svetovalce poklicani le "delovni člani" kraljeve družine.

PREBERITE TUDI: Princu Charlesu diagnosticirali raka, kraljeva družina v šoku

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Porota na Floridi je v tako imenovanem primeru "Take Care of Maya" izrekla rekordno sodbo v višini 261 milijonov dolarjev.