Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je napaka, ki jo najverjetneje delate pri jemanju vitamina D

30. dec 2019 14:12
0

Oglasno sporočilo

Podatki raziskav so jasni: praktično vsi Evropejci imajo v zimskih mesecih, predvsem od novembra do aprila, pomanjkanje vitamina D – nekateri celo zelo hudo. Posledice so oslabljen imunski sistem in če ste med tistimi, ki imajo pomanjkanje vitamina D prisotno ves čas (se npr. izogibate soncu, dopolnil pa ne uživate), to lahko pripelje tudi do hudih kroničnih in avtoimunskih bolezni.

Razlog v pomanjkanju vitamina D pozimi je v pomanjkanju sonca, torej UV sevanja, saj je človeško telo narejeno tako, da ob izpostavljanju soncu samo tvori vitamin D. Ker ima pomanjkanje lahko izjemno hude posledice na zdravje, je sedaj zadnji čas, da začnete z dodajanjem. Dolgotrajno pomanjkanje vitamina D namreč močno poveča nevarnost za nastanek bolezni, kot so mišična oslabelost, osteoporoza, neplodnost, rakava obolenja, kardiovaskularni problemi, depresija, anksioznost, upadanje kognitivnih sposobnosti in druge.

Kako ga pravilno jemati?

Ko jemljete prehransko dopolnilo vitamin D3, je pomembno, da se zaradi pravilne absorpcije jemlje tudi vitamin K2, zato ju vedno jemljite skupaj. Vitamin D3 in K2, zaužita skupaj, namreč zagotovita, da kalcij iz prehrane ali dopolnil dejansko pride do kosti in se ne nabira na stenah arterij. To namreč lahko pripelje do bolezni srca in ožilja, možganske kapi in srčnega infarkta.

Idealno je, da zvečer pred spanjem, saj ima vitamin D ugoden vpliv na kakovosten spanec (ne deluje kot uspavalo, niti ne pomirja, le izboljša kakovost spanja).
Kakovostno in močno formulo vitamina D3 in vitamina K2 dobite v spletni trgovini Vitalia.si

PREBERITE TUDI: Vitamin, ki ga večini primanjkuje, a se tega ne zavedajo (še manj pa daljnosežnosti posledic)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če se nikakor ne vidite v klasični, do tal dolgi, snežno-beli poročni obleki, imamo za vas 16 idej.