Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je napaka, ki jo najverjetneje delate pri jemanju vitamina D

30. dec 2019 14:12
0

Oglasno sporočilo

Podatki raziskav so jasni: praktično vsi Evropejci imajo v zimskih mesecih, predvsem od novembra do aprila, pomanjkanje vitamina D – nekateri celo zelo hudo. Posledice so oslabljen imunski sistem in če ste med tistimi, ki imajo pomanjkanje vitamina D prisotno ves čas (se npr. izogibate soncu, dopolnil pa ne uživate), to lahko pripelje tudi do hudih kroničnih in avtoimunskih bolezni.

Razlog v pomanjkanju vitamina D pozimi je v pomanjkanju sonca, torej UV sevanja, saj je človeško telo narejeno tako, da ob izpostavljanju soncu samo tvori vitamin D. Ker ima pomanjkanje lahko izjemno hude posledice na zdravje, je sedaj zadnji čas, da začnete z dodajanjem. Dolgotrajno pomanjkanje vitamina D namreč močno poveča nevarnost za nastanek bolezni, kot so mišična oslabelost, osteoporoza, neplodnost, rakava obolenja, kardiovaskularni problemi, depresija, anksioznost, upadanje kognitivnih sposobnosti in druge.

Kako ga pravilno jemati?

Ko jemljete prehransko dopolnilo vitamin D3, je pomembno, da se zaradi pravilne absorpcije jemlje tudi vitamin K2, zato ju vedno jemljite skupaj. Vitamin D3 in K2, zaužita skupaj, namreč zagotovita, da kalcij iz prehrane ali dopolnil dejansko pride do kosti in se ne nabira na stenah arterij. To namreč lahko pripelje do bolezni srca in ožilja, možganske kapi in srčnega infarkta.

Idealno je, da zvečer pred spanjem, saj ima vitamin D ugoden vpliv na kakovosten spanec (ne deluje kot uspavalo, niti ne pomirja, le izboljša kakovost spanja).
 

PREBERITE TUDI: Vitamin, ki ga večini primanjkuje, a se tega ne zavedajo (še manj pa daljnosežnosti posledic)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Le kaj je prijetnejšega in lažjega za nositi v poletni vročini kot lahke poletne obleke?