Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je kratka zgodovina vsega

10. feb 2023 12:34
0

Oglasno sporočilo

Ta dostopen in zabaven povzetek imenitnih idej Kena Wilberja zdaj že dve desetletji širi obzorja, saj ponuja nekakšno poenoteno terensko teorijo univerzuma in spotoma obdela še vrsto vprašanj, povezanih z njim, od vlog spolov do multikulturalizma, okoljevarstva in celo pomena interneta.

Knjiga kot spremno besedo vključuje dialog avtorja z Lano Wachowski, nagrajeno scenaristko in režiserko filmske trilogije Matrica, ki nam ponudi intimen vpogled v razvoj Kenovega mišljenja in današnjih stališč.

Kratka zgodovina vsega bi prav lahko bila najboljši uvod v miselnost človeka, ki so ga poimenovali »Einstein zavesti«.

Iz uvoda knjige

Kratka zgodovina vsega je ena od najbolj priljubljenih knjig, kar sem jih napisal, kar je razveseljivo, saj vsebuje dobršen del integrativne modrosti, ki sem se jo trudil razvijati.

»Integrativna« pomeni preprosto, da ta pristop poskuša vključevati kolikor je mogoče veliko pomembnih resnic iz kolikor je mogoče veliko disciplin – tako z vzhoda kot z zahoda, iz predmodernega, modernega in postmodernega obdobja, iz neomajne fizikalne znanosti, kakor tudi iz nežne duhovne znanosti. Kakor se je izrazil neki kritik, ta integrativni pristop »spoštuje in vključuje več resnice kakor kateri koli drug pristop v zgodovini«. Iz očitnih razlogov bi rad verjel, da to drži, ampak najbolje lahko presodite sami.

Tako boste torej na naslednjih straneh našli mednarodni slog »kuhanja« – univerzalni izbor človeških možnosti, vseh razvrščenih v lesketavo mavrico, izjemen spekter svojih globljih in višjih potencialov.

Ta zemljevid je zgolj povabilo, da raziščete širno ozemlje svoje lastne zavesti, skoraj neomejene potenciale svoje biti in postajanja, tako rekoč neskončno širjavo svojega prvobitnega zavedanja, in tako prispete na tisto mesto, ki ga niste nikdar zapustili: v svojo najglobljo naravo in do svojega izvornega obraza.

»Ne morem si predstavljati, kako bi se lahko bolje seznanili s Kenom Wilberjem, kot prek te knjige. Prinaša razpravo o evoluciji, zavesti in naši zmožnosti za preobrazbo na povsem novo raven. Bolj praktično gledano pa vam bo prihranila številne napačne korake in ovinke v napačno smer na kateri koli poti modrosti, ki si jo boste pač izbrali.«
- Tony Schwartz

Ken Wilber sodi med najbolj brane in vplivne ameriške filozofe našega časa. Je eden najpomembnejših teoretikov transpersonalne in integralne psihologije. Njegovo pisanje je bilo prevedeno v več kot trideset tujih jezikov. Med najbolj znanimi deli so Kratka zgodovina vsega, The Spectrum of Consciousness, Grace and Grit, Sex, Ecology, Spirituality in Integral Spirituality. Prebiva v Denverju v zvezni državi Kolorado.

Knjigo dobite TUKAJ.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?