Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je 6 skritih bolezni zob

29. okt 2020 8:09
0

Oglasno sporočilo

... povzročijo kronične bolezni. Zobni problemi lahko delujejo kot tujek v prstu, ki ga ne odstranimo, dlje kot je prisoten, več škode lahko povzroči na okoliških tkivih. Postopoma se ta vnetja in okužbe lahko razširijo na druge dele telesa, potujejo po krvnem sistemu, limfi in celo po živčnih ovojnicah in če se pojavijo nove dražilne snovi, se lahko te težave zapletejo. Tu je 6 najbolj pogostih težav, na katere morate biti pozorni.

1. Zlomljeni ali razpadli zobje.

Ti bakterijam omogočajo, da pronicajo v mikroskopske razpoke in razgradijo zobne površine ter okužijo dlesni in kostna tkiva. Zaradi globlje okužbe lahko zobni živec odmre, kar povzroči absces, bolečino in oteklino.

2. Načete zalivke

Načete zalivke lahko povzročijo iste težave kot zlomljeni zobje.

3. Zobni kamen

Na splošno so to lahko ostanki bakterij, ki so pritrjeni na korenine zob, imenujemo jih zobni kamen. Zobni kamen močno draži dlesni in kosti v okolici in spodbuja nadaljno napredovanje okužbe, dokler ga ne odstranimo.

4. Amalgamske zalivke

Amalgamske zalivke vsebujejo živo srebro. To je težka kovina. Nekaj živega srebra se sprošča v obliki hlapov in to 24 ur na dan, 7 dni na teden. Živo srebro je strupeno za telo in se lahko kopiči, posledično pa poškoduje celice v različnih delih telesa. Pljuča absorbirajo kar 80 odstotkov hlapov živega srebra in jih prenesejo v preostali del telesa, zlasti možgane, ledvice, jetra, pluča in prebavila. 

5. Slabo zobozdravstvo

Včasih se plomba, krona, mostiček, vsadek ali delna proteza ne prilagaja idealno v usta ali pa ščasoma postane neprimerna. Slabo prilagajoča se zobozdravstvena dela lahko povzročijo težave z ugrizi, ki poškodujejo dejanski zob, kost okoli zobne korenine ali čeljustni sklep in mišice. Poleg tega lahko slabo zobozdravstveno delo draži dlesni in druga mehka tkiva ust, kar povzroči bolečino, krvavitev in otekanje.

6. Okužbe znotraj zoba

Živci, ki živijo znotraj zobnega kanala, so kot ogljik v središču svinčnika. Vsebujejo krvne žile in hranilne tekočine. Če umre, ali se okuži, se okužba iztisne iz zoba na dno korenine. Okužba se lahko razširi tudi v okoliško kost in povzroči bolečino in oteklino, preden se preseli v druge dele telesa.

PREBERITE TUDI: Umivanje zob vpliva na veliko več kot le vaše zobe

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Praviloma imamo vsi svoje barvne kombinacije, ki jih najraje nosimo.