Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je 6 običajnih stvari, ki jih ženske 100 let nazaj niso smele početi

26. feb 2020 8:25
0

Oglasno sporočilo

... bolj naklonjena ženskam. Presenetilo vas bo, ko boste prebrali, česa pred 100 leti ženske niso smele početi. Čeprav je to danes za nas nekaj povsem običajnega in samoumevnega, se je v preteklosti mnogo žensk moralo boriti za to in hvaležne smo jim iz srca.

1. Nakupovanje v lastni režiji

Od ženske se je pričakovalo, da jo je vedno spremljal moški, kadar je zapustila hišo in še posebej, če je odšla po nakupih. Moški so bili tam, da so jih zaščitili. V nekaterih mestih pa ženskam celo ni bil dovoljen vstop v trgovine.

2. Hlače

V preteklosti so ženske nosile samo krila. Za njih ni bilo družbeno sprejemljivo, da nosijo hlače, v nekaterih državah pa je bilo celo nezakonito. Hlače so bile znak moškosti in upora.

3. Volilna pravica

Moški so bili prepričani, da ženske ne spadajo v politiko, zato niso imele volilne pravice. Veljalo je namreč, da imajo ženske slabše razvite možgane in so mentalno šibkejše.

4. Bančni račun in kreditna kartica

Ženske niso smele imeti bančnega računa ali kreditne kartice. Če so bile samske, je papirje za njih moral podpisati njihov oče. Prav tako niso dobile posojil.

5. Vojska

Ženske se niso smele pridružiti vojski, razen če se je bližala vojna in je država potrebovala vse možne okrepitve na bojnem območju.

6. Potni list

Ko se je ženska poročila, sta skupaj z možem dobila skupni potni list. Nepredstavljivo je bilo, da bi ženska kam odpotovala brez svojega moža.

PREBERITE TUDI: Pravila zmenkov, ki jih mnogi ne upoštevajo več

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Trenutno se prevladujoča obtožnica glasi: "Posamezniki, ki dvomijo v ukrepe ali ne spoštujejo ukrepov, so krivi za smrt ljudi s covid-19."