Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V italijanskem mestu bodo iz spoštovanja do živali imeli tihe ognjemete

9. nov 2018 12:12
0

Oglasno sporočilo

...  bučni ognjemeti, ki predstavljajo velik stres tako ljudem kot tudi živalim. A v italijanskem mestu Collecchio v provinci Parma so se odločili, da bodo letos ukrepali in zaščitili živali.

Tako so se iz spoštovanja do živali odločili uporabiti tihe ognjemete za praznovanje novega leta. Eksplozije in ropot, ki ga povzročajo klasični ognjemeti, predstavljajo ljudem velik stres – živalim, ki ne vedo, kaj se dogaja, pa še večji. Poleg tega imajo živali tudi boljši sluh kot ljudje in je to za njih še dodatna obremenitev.

Tako jim lahko tovrstne eksplozije in poki povzročijo srčne težave, slabost, bruhanje, tresenje od strahu, in omotičnost – seveda vse to v spremljavi groznega strahu. Zunanje živali skušajo hrupu panično pobegniti in marsikatera tako konča pod kolesi avtomobilov. Spet druge, ki ne morejo pravočasno pobegniti, utrpijo hude poškodbe.

Zato so se prebivalci mesteca Collecchio odločili, da bodo nekaj ukrenili glede tega in lokalna oblast je predstavila novo uredbo, ki določa, da lahko uporabijo le tihe ognjemete ter tako izkažejo spoštovanje do živali. Tako bodo živalim prihranili stres in poškodbe.
Tihe ognjemete proizvaja podjetje Setti Fireworks in ti ustvarjajo prave ognjemetne umetnine brez pokanja.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin pred 7 dnevi
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vse za velikonočno dekoracijo lahko najdete v naravi ali v kuhinjski omari, z nekaj spretnosti pa okusno okrasite svoj dom.