Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V italijanskem mestu bodo iz spoštovanja do živali imeli tihe ognjemete

9. nov 2018 12:12
0

Oglasno sporočilo

...  bučni ognjemeti, ki predstavljajo velik stres tako ljudem kot tudi živalim. A v italijanskem mestu Collecchio v provinci Parma so se odločili, da bodo letos ukrepali in zaščitili živali.

Tako so se iz spoštovanja do živali odločili uporabiti tihe ognjemete za praznovanje novega leta. Eksplozije in ropot, ki ga povzročajo klasični ognjemeti, predstavljajo ljudem velik stres – živalim, ki ne vedo, kaj se dogaja, pa še večji. Poleg tega imajo živali tudi boljši sluh kot ljudje in je to za njih še dodatna obremenitev.

Tako jim lahko tovrstne eksplozije in poki povzročijo srčne težave, slabost, bruhanje, tresenje od strahu, in omotičnost – seveda vse to v spremljavi groznega strahu. Zunanje živali skušajo hrupu panično pobegniti in marsikatera tako konča pod kolesi avtomobilov. Spet druge, ki ne morejo pravočasno pobegniti, utrpijo hude poškodbe.

Zato so se prebivalci mesteca Collecchio odločili, da bodo nekaj ukrenili glede tega in lokalna oblast je predstavila novo uredbo, ki določa, da lahko uporabijo le tihe ognjemete ter tako izkažejo spoštovanje do živali. Tako bodo živalim prihranili stres in poškodbe.
Tihe ognjemete proizvaja podjetje Setti Fireworks in ti ustvarjajo prave ognjemetne umetnine brez pokanja.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vojvodinja Cambriška je prava modna ikona uglajenega, ...