Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ti družinski obredi lahko izboljšajo vašo vez z otroki

9. nov 2022 8:15
0

Oglasno sporočilo

... starševstva, katerih pomemben del je povezovanje z otrokom. Mnogi starši menijo, da se ni treba zavestno povezovati, saj so tako ali tako njihovi otroci. Če mislite, da si zaslužite otrokovo ljubezen samo zato, ker ste starš, boste morda pozneje ugotovili, da to ni dovolj. Za resnično, srečno in dolgotrajno vez z otrokom se morate z njim povezati.

Vsaka družina in vsak otrok je drugačen, zato je tukaj nekaj osnovnih ritualov, ki jih lahko vključite v svoj način vzgoje, da se povežete in okrepite vezi z otrokom. Lahko jih tudi spremenite ali dodate na seznam glede na vas in otrokove interese in osebnost.

Jutranji objemi

Začnite dan z ljubeznijo in pozitivnostjo. Ne glede na to, ali je vaš otrok malček ali odrasel, objemanje nikoli ne bi smelo zastareti. Pravzaprav lahko izkazovanje ljubezni, poveča samozavest vašega otroka in počutil se bo, da mu stojite ob strani neglede na vse.

Igranje iger

Zabaven ritual, ki ga spet ne smete preskočiti samo zato, ker so vaši otroci zdaj najstniki ali mladi odrasli. Vsi se radi igrajo. Skupna igra vas bo povezala. Igrajte se s kockami, ko so otroci manjši in šah ali s kartami, ko odrastejo.

Skupen obrok

Ko ste vi in ​​vaš otrok zaposlena v zunanjem svetu – šola, služba, prijatelji – lahko postane skupno kosilo in/ali večerja tisti poseben trenutek za preživljanje skupnega časa, pogovor in povezovanje zaradi vaše ljubezni do hrane. Lahko tudi poskusite kuhati skupaj. 

Majhna vprašanja

To majhno vprašanje je nekaj, kar morate svojemu otroku zastaviti vsak dan, ko pride domov iz šole ali službe ali pred spanjem. Pogovor o njihovem dnevu jim ne bo pomagal le razmisliti o vzponih in padcih njihovega dne, ampak vam bo pomagalo, da se boste z njimi zbližali. 

PREBERITE TUDI: 5 klasičnih starševskih nasvetov, ki so še vedno aktualni

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.