Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Imate težave s sklepi? Tako si lahko pomagate

17. mar 2022 10:56
0

Oglasno sporočilo

Kako vam lahko koristi kombinacija glukozamina, MSM in hondroitina?

Glukozamin, MSM in hondroitin se uporablja za lajšanje bolečin, povezanih z osteoartritisom – bolečim degenerativnim stanjem, ki povzroča toge in boleče sklepe. Te snovi lahko delujejo protivnetno in protibolečinsko, če se jih uživa samostojno ali v kombinaciji. V kombinaciji imajo boljše delovanje, ker delujejo sinergistično.

Hondroitin blaži sklepe

Hondroitin je glavna sestavina vezivnega tkiva v telesu, znanega kot hrustanec, ki pomaga blažiti sklepe in preprečuje, da bi se kosti drgnile ena ob drugo. Hondroitin absorbira vodo in druge tekočine, zato pomaga ohranjati hrustanec hidriran in zdrav. Uživa se ga kot prehransko dopolnilo za lajšanje osteoartritisa (oblike artritisa, ki nastane zaradi propadanja hrustanca).

Glukozamin in zdravje sklepov

Tako kot hondroitin se tudi glukozamin naravno proizvaja v telesu in ima pomembno vlogo pri delovanju sklepov. Pomaga graditi in obnavljati hrustanec, ki povezuje sklepe. Pri osteoartritisu lahko jemljemo glukozamin samostojno, še boljši pa je učinek, če se ga jemlje skupaj s hondroitinom. Glukozamin ima protivnetne lastnosti, podatki raziskav pa kažejo, da lahko pomaga lajšati bolečine pri osteoartritisu, navaja Ameriška akademija ortopedskih kirurgov.

Metilsulfonilmetan

Metilsulfonilmetan ali MSM je spojina, ki vsebuje žveplo in pomaga vzdrževati kite in mišice. Zaradi protibolečinskih in protivnetnih lastnosti MSM so raziskovalci preučevali, ali je koristen sam ali v kombinaciji z glukozaminom pri osteoartritisu kolena. V študiji je 118 odraslih z blagim do zmernim osteoartritisom kolena 12 tednov jemalo MSM in glukozamin samostojno ali v kombinaciji. Raziskovalci so ugotovili, da MSM in glukozamin skupaj učinkovito lajšata bolečine pri osteoartritisu kolena in da kombinacija obeh daje najboljše rezultate.

Jemanje kompleksa je najbolj učinkovito

Kombinacija hondroitina, glukozamina in MSM se uporablja za ohranjanje zdravih sklepov in za zmanjšanje bolečin pri osebah z osteoartritisom in drugimi vnetnimi težavami, povezanimi s sklepi.

Izdelke z glukozaminom, MSM in hondroitinom si lahko ogledate tukaj.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste se že kdaj ozrli nazaj na kako svoje preteklo razmerje in si rekli: "O čem, za vraga, sem razmišljala?"