Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Test ženskih brivnikov: v prodaji tudi zelo slabi

19. jul 2019 13:38
0

Oglasno sporočilo

Preprosto, hitro in poceni. Mokro britje je še vedno med najbolj priljubljenimi načini depilacije in kljub ne ravno dolgotrajnemu učinku, za mnoge ostaja prva izbira. Med 19 izdelki v dveh kategorijah – za enkratno in večkratno uporabo, so tokratni rezultati res v širokem razponu – od brivnikov, ki so se izkazali zelo dobro (kar se na kozmetičnih testih ne zgodi ravno pogosto), do brivnikov, ki so jim podelili oceno pomanjkljivo. Za paket tistih za enkratno uporabo so odšteli med 0,63 in 5,79 evra, za paket rezil za večkratno uporabo (z zamenljivo glavo) pa med 3,95 in 12,39 evra. Na dnu tabele so tako cenejši kot dražji izdelki, tako da tudi v primeru brivnikov cena ni merilo kakovosti.

Na ZPS so pred poletjem pozornost namenili brivnikom, in sicer tistim, ki vsaj z videzom, sporočajo, da so namenjeni ženskam. "Udeleženke testa so brivnike preizkusile na nogah, pod pazduhami in v predelu bikinija. In ker topa britev povzroča ureznine, je pomembno, da uporabljamo dober brivnik. Na testu se je pokazala res velika razlika v tem, kako gladko brivniki drsijo po koži, podatek, koliko ureznin so povzročali, pa je najbolj vplival na skupno testno oceno." je pojasnila način testiranja Urša Šmid Božičevič in dodala: "Občutno bolje so se odrezali brivniki za večkratno uporabo, pri katerih je mogoče menjati rezilne glave. Kar 6 od 9 izdelkov za britje prejelo oceno zelo dobro. Medtem je med 10 izdelki za enkratno uporabo le en izdelek prejel oceno dobro, vsi ostali pa nižjo. Brivniki za enkratno uporabo so slaba izbira tudi z ekološkega vidika."

Kako dober je rezultat britja, je odvisno od številnih dejavnikov, ne zgolj od števila rezil. Seveda je zelo pomembno, da so rezila ostra, pomembna je tudi oblika rezilne glave.

Kemikalije v brivnikih

Britje je stres za kožo. Vse več britev, posebej tiste z naprednejšo izvedbo, ima na rezilni glavi poseben trak, ki pomaga pri bolj gladkem britju z manj urezninami. Na testu so pregledali tudi vsebnost kemikalij v teh trakovih. "Podatek o tem, katere kemikalije vsebuje brivnik, lahko poiščete na embalaži, predvsem bodite pozorni na navedbe PEG (skupina emulgatorjev, ki tanjšajo povrhnjico, kar lahko povzroči prehajanje drugih (neželenih) kemikalij skozi kožo), BHT (antioksidant, hormonski motilec) in na alergene dišave. Posamezna dišava, ki spada med alergene, ne pomeni velikega tveganja, prispeva pa k dnevnemu koktajlu kemikalij," opozarja Urša Šmid Božičevič.

ZPS nasveti

 1. Za nego po britju izberite izdelek za občutljivo kožo ali posezite po losjonu s polic, na katerih so izdelki za nego dojenčka.Izogibajte se premastnim izdelkom, pri britju namreč nastajajo mikro poškodbe kože, ob tem pa lahko pride do okužbe z bakterijami. Film, ki ga mastni izdelki naredijo na koži, lahko stanje še poslabša. 
 2. Neposredno po britju pazduh ne uporabite dezodoranta, zato je bolje britje opraviti po večernem tuširanju. 
 3. Izogibajte se soncu neposredno po britju. Koža naj se umiri (vsaj čez noč). Povrhnjica je že tako poškodovana in sonce pri celjenju prav nič ne pomaga. Neposredno po britju odsvetujemo tudi plavanje v morju ali bazenu. 

Rezultati testa so objavljeni v reviji ZPStest, 7-8/2019, aplikaciji ZPStest in na www.zps.si

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.