Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Teh poročnih običajev ni nujno upoštevati

30. jul 2019 19:04
1

Oglasno sporočilo

Ne skrbite. Sodobne poroke niso tako stroge do običajev in če se nekaterih ne želite držati, je to povsem vaša stvar. Predstavljamo vam nekaj običajev, za katere  ni potrebno skrbeti, saj nihče ne bo imel nič proti, če jih na vaši poroki ne bo.

PREBERITE TUDI: Mora biti poročni šopek res bogat in poln? Mi pravimo, da ne!

Govor

Običaj, ki se pojavlja na porokah je vsekakor govor prič, neveste, ženina, staršev ... ampak če vaš oče ne želi imeti govora, ga ne silite. Vi se odločate kdo bo govoril in kaj bo povedal. Čisto dovolj bo, če bo nekdo od vaju spregovoril nekaj besed zahvale in nazdravil, saj so govori res nekaj čisto nepotrebnega.

Družice so lahko le ženske

Veliko žensk ima moškega najboljšega prijatelja, zato jim ta običaj povzroča ogromno preglavic. Nič ne bo narobe, če ga vključite, da je poleg vas na vaš najpomembnejši dan v življenju, le ne silite ga, da se obleče v rožnato barvo.

Riž, konfeti in podobno

Tudi ta običaj lahko izpustite, saj je za mnoge nesprejemljiv. Metanje hrane v ženina in nevesto, medtem ko je toliko ljudi lačnih po svetu je res neprimerno. Namesto konfetov in riža lahko uporabite milne mehurčke, ki jih svatje pihajo v vaju, tako bodo veseli tudi majhni otroci.

Metanje šopka

Veliko nevest s težkim srcem vrže šopek med vse neporočene prijateljice. Kar je pravzaprav razumljivo, stal je precej denarja, čudovit je in želite ga posušiti ter shraniti v vazi. Tega običaja se ni potrebno držati, namesto šopka lahko prijateljice razveselite s kakšno drugo dekoracijo iz vaše poroke, ki po simboliki lahko predstavlja isto stvar.

Bela obleka

Bela obleka simbolično predstavlja nedolžnost. Ker ste najverjetneje to že izgubile, lahko oblečete katerokoli barvo želite, zagotovo boste sijale v vsakem primeru.

PREBERITE TUDI: 20 čudovitih idej za poročno pričesko (tudi z lasnimi dodatki)

1

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • kitty13

   • 7. avg 2019 17:22

    Seveda ne, ker polovica sploh ni slovenskih. ;-)
    Kar se pa pihanja milnih mehurčkov tiče - ni priporočljivo, ker lahko milnica uniči obleko (ostanejo madeži).

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Evropsko sodišče za človekove pravice bo verjetno kmalu odločilo, da obvezno cepljenje, kot je zakonsko urejeno v Sloveniji, pomeni kršitev temeljnih človekovih pravic.