Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tako se nemudoma sprostite z dihalnimi vajami

9. jan 2023 8:16
0

Oglasno sporočilo

... stres ter zmanjšajo negativne učinke kroničnega stresa.

Predstavljamo vam več različnih dihalnih vaj, od katerih so nekatere splošno priporočljive, nekatere so edinstvene in vse lahko pomagajo pri obvladovanju stresa.

Zavestno diafragmično dihanje

Udobno se namestite, zaprite oči in začnite opazovati svoj dih. Preden ga začnete spreminjati, bodite pozorni na hitrost in globino. Ali dihate globoko ali plitvo? Ali dihate hitro ali počasi? (Če se začnete zavedati svojega dihanja, vam to lahko pomaga, da postanete bolj pozorni na odziv vašega telesa na stres, in vam lahko pomaga opaziti, kdaj morate namenoma sprostiti svoje dihanje.).

Štetje vdihov in izdihov

Štetje dihov in izdihov je lahko koristno, tako pri umirjanju misli kot pri meditaciji. Ta tehnika pomaga pri umirjanju – omogoča vam, da podaljšate dih in raztegnete izdih.

Ko vdihnete, položite jezik na nebo tik za zobmi, nato vdihnite skozi nos in počasi odštevajte od pet; ob izdihu pustite, da zrak uide skozi usta in štejte nazaj do osem. Nato ponovite. To vam pomaga, da resnično izpraznite pljuča in se sprostite ob vsakem vdihu.

Vizualizacijsko dihanje: napihovanje balona

Udobno se namestite, zaprite oči in začnite vdihovati skozi nos in izdihovati skozi usta. Med vdihom si predstavljajte, da se vaš trebuh polni z zrakom kot balon. Med izdihom si predstavljajte, da zrak počasi uhaja iz balona. Ne pozabite, da vam zraka ni treba iztisniti na silo; preprosto pobegne sam od sebe, ob svojem času. Morda si želite predstavljati balon s svojo najljubšo barvo ali da z vsakim vdihom lebdite višje v nebu, če vas to sprošča. 

PREBERITE TUDI: Ste sam svoj nasilnež? 7 znakov, da zlorabljate samega sebe

 

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 23 h
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsako leto se nahajamo na dveh ločenih koledarjih: gregorijanskem in astrološkem.