Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tako se lahko na naraven način znebite mravelj

14. jul 2020 8:07 M.B.
0

Oglasno sporočilo

Za odganjanje mravelj iz vašega doma in vrta lahko uporabite naravne sestavine kot so poprova meta, kis, limonin sok in kavna osnova ... Spreji za odpravljanje mravelj - pesticidi vsebujejo kemikalije, ki so škodljive za ljudi in okolje, zato je najbolje, da preizkusite naravne načine za nadzor in tako hkrati preprečite, da bi se nadležnice vrnile.

Na svetu je na tisoče vrst mravelj in vsi smo slišali grozljive zgodbe o mravljah, ki vdirajo v hiše in požrejo vse na svoji poti! Na srečo le malo mravelj napade naše domove, pa še takrat so v iskanju nečesa okusnega. Nekatere stvari, ki jih mravlje počnejo, so celo dobre za nas in okolje, na primer pogostitev z ličinkami bolh, stenic, srebrnih ribic, muh in pajkov, zato le premislite, s kom bi raje živeli v sožitju. Mravlje so vendarle zelo vztrajne in sploh se jih ni preprosto rešiti. 

Najboljši naravni načini, kako se znebiti mravelj

Nekatere od naslednjih naravnih rešitev bodo mravlje odvrnile, druge pa mravlje lahko ubijejo. Čeprav ideja o ubijanju mravelj ni najlepša, včasih nimamo druge izbire. Če imate gnezdo rdečih mravelj, ki lahko napadejo vašega otroka ali druge strupene mravlje, katerih pik lahko povzroči veliko bolečino, druge izbire skoraj ni.

Poprova meta

Mravljinam ni všeč vonj po poprovi meta, saj lahko moti njihovo komunikacijo prek feromonskih oznak. Poprova meta je naravno sredstvo proti insektom. Mnogi radi gojijo zelišča poprove mete okoli svoje hiše, da odganjajo mravlje, lahko pa uporabite tudi eterično olje poprove mete kot sredstvo proti njim - oboje deluje. Če želite uporabiti olje poprove mete, preprosto zmešajte eterično olje in vodo ter ju zlijte v razpršilko. Pršite po področjih, kjer imajo mravlje svojo pot, ker jim vonj ni všeč, je ne bodo več uporabljale. Prav tako lahko v omarah in drugih območjih pustite bombažno kroglico, namočeno v eterično olje poprove mete, da se mravelj znebite tudi tam.

Kis

Kis ima veliko funkcij v gospodinjstvih, toda ali ste vedeli, da je kis naravni odganjalec mravelj? Njegov močan vonj odvrača mravlje in tako ne vstopijo v vašo hišo. Za izdelavo lastnega odganjalca mravelj s kisom v razpršilki zmešajte enake dele vode in belega kisa. Raztopino razpršite na vseh vhodnih točkah mravelj in po feromonski sledi, kemičnem faktorju, ki ga mravlje izločajo in ga druge mravlje prepoznajo ter mu sledijo. Ko se kis posuši, postopek ponovite na nekaj dni. To bo mravlje odvrnilo od vstopa v vaš dom in sčasoma bodo odšle drugam.

Limonin sok

Limono lahko uporabite na več načinov, da izboljšate svoje zdravje, vendar deluje tudi kot naravni odganjalnik mravelj z dodatkom prijetnega, svežega vonja v vašem domu. Da bo vaša kuhinja in drugi deli v hiši zaščiteni pred mravljami, po teh območjih poškropite enake dele vode in limoninega soka ter vse odprtine. Presenečeni boste, kako kislina v soku poruši mravljam sistem sledenja.

PREBERITE TUDI: Še en naraven način, kako se znebimo mravelj v stanovanju

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.