Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Stvari, ki se lahko zgodijo vašemu telesu v zimskem času

5. jan 2022 8:19
0

Oglasno sporočilo

.... za viruse in okužbe, a poleg teh zimskih tegob lahko hladno vreme vpliva na naša telesa na številne presenetljive načine. In morda vsi niso škodljivi za naše zdravje. Poglejmo, kaj pravijo znanstveniki.

1. Lahko vas bolijo zobje

Če imate občutljive zobe, lahko občutite ostre, prebadajoče bolečine, ko je zunaj premrzlo. Hladen zrak lahko doseže živce globoko v zobu in povzroči bolečine. Zobozdravniki priporočajo dihanje skozi nos, ko ste na prostem in ovijanje šala okoli ust, da zaščitite svoje občutljive zobe pred zimskim mrazom.

2. Vaš krvni sladkor se lahko poveča

Hladno vreme spodbuja vaše telo, da sprošča stresne hormone, ki zvišujejo raven sladkorja v krvi. Marsikomu se ob znižanju temperature dvigne tudi krvni sladkor, saj smo, ko je mraz, manj motivirani, da gremo ven in telovadimo. Ker telesna aktivnost znižuje krvni sladkor, zdravniki priporočajo, da v zimskem času ne pozabite na telesno aktivnost.

3. Lahko bi shujšali

Čeprav je res, da se mnogi pozimi zredijo, telo lažje porabi kalorije, ko je mraz. Ko se naša telesa prilagajajo hladnim temperaturam, proizvajamo toploto in porabimo dodatno energijo. Ko se tresemo, da bi se prilagodili mrazu, porabimo več kalorij za ustvarjanje toplote.

4. Vaš vid se lahko poslabša

Naše oči so lahko bolj ogrožene pozimi kot poleti. V hladnem obdobju pogosto pozabimo nositi sončna očala, ki preprečujejo UV žarke, a sonce, ki se odbije od snega, lahko resno poškoduje oči. Tanka plast solznega filma, ki prekriva naše oči, je zelo občutljiva na suh zrak in veter.

PREBERITE TUDI: Takole alkohol vpliva na vaše treninge in telo

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Opravljena je bila še ena raziskava, ki je potrdila, da nekateri UV filtri v izdelkih za zaščito pred soncem uničujejo morsko življenje, ko se z naše kože ...