Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Stvari, ki bi jih morali vedeti, preden greste na terapijo za pare

5. maj 2023 8:15
0

Oglasno sporočilo

... pare kot zadnjo možnost, da bi odnos ali zakon uspel. Terapija za pare je res lahko zelo koristna za tiste, ki so tik pred tem, da se odtujijo. Tukaj je nekaj stvari, ki bi jih moral vedeti vsak par, preden se odpravi na terapijo.

Terapija je zaveza

Terapija za pare ni enkratna rešitev. Potrebuje veliko časa, truda in pripravljenosti za reševanje težav. Pomembno je, da ste predani procesu in pripravljeni vložiti potrebno delo za izboljšanje vašega odnosa. Če niste prepričani, ali želite opraviti delo, ki je potrebno za rešitev razmerja, potem nima smisla.

Terapevti so nevtralni

Ne morete pričakovati, da se bo terapevt postavil na vašo stran. Terapija za pare ne pomeni postavljanja strani ali obtoževanja ene osebe za težave v odnosu. Terapevt je nevtralna stran, ki pomaga obema partnerjema pri reševanju njunih težav in iskanju rešitev, ki so primerne za oba.

Lahko postane neprijetno

Iti na terapijo pomeni obuditi težka čustva in neprijetne pogovore, da bi rešili težave v zakonu. Pomembno je, da ste odprti in pošteni s svojim partnerjem in terapevtom glede svojih občutkov, tudi če se vam sprva zdi neprijetno. Razumite, da je to prvi korak k rešitvi težav.

Morda bo domača naloga

Vaš terapevt vam bo morda dal domače naloge, na katerih boste delali med sejami. Te naloge lahko vključujejo stvari, kot je vadba komunikacijskih veščin ali kakovostno preživljanje skupnega časa. Pomembno je, da sledite tem nalogam, če želite videti napredek v vašem odnosu. To vam bo pomagalo, da se boste s partnerjem povezali na intimni ravni.

V redu je končati terapijo

Terapija za pare morda ne bo delovala pri vseh in če ni delovala pri vas, je popolnoma v redu. S svojim partnerjem in terapevtom morate le povedati, zakaj menite, da to za vas ne deluje. Ne pozabite, da je bistvo terapije za par v tem, da ste iskreni in jasni glede svojih občutkov.

PREBERITE TUDI: Vrtnarjenje je čudežna terapija, ki ugodno vpliva na nas

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.