Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Študija pravi, da poroka pri tej starosti lahko vodi v ločitev

20. dec 2021 8:25
0

Oglasno sporočilo

Toda še preden se je vse skupaj začelo, lahko količina časa, ki ste ga vi in ​​vaš zakonec skupaj preživela – ne glede na to, ali ste se zavezali v prvem letniku fakultete ali šele po 40. letu starosti – pove veliko o vašem odnosu. Študije so namreč pokazale, da ko se poročite, lahko dejansko določite tveganje za ločitev. Za nekatere pare je zaveza drug drugemu okoli določene starosti na koncu privedla do propada njihovih zakonov.

V raziskavi je 45 odstotkov ločenih kot razlog za ločitev navedlo tole

Ko se poročite, raziskave kažejo, da lahko vaša starost v času poroke povzroči težave. V študiji iz leta 2013, objavljeni v reviji Couple and Family Psychology, so iskali vzroke za ločitev.

Podatki so bili zbrani od 52 posameznikov, ki so bili del programa Prevention and Relationship Enhancement Program (PREP), ki je zaročenim parom pomagal izboljšati svoje komunikacijske veščine. Vsi udeleženci te študije so bili ločeni. Vsak posameznik je opravil polurni avdio posnet telefonski intervju, v katerem je podrobno opisal, kaj je pripeljalo do konca zakona. Dobili so seznam pogostih težav, ki so peljale do ločitve.

Rezultati so pokazali, da so imeli posamezniki zadržke glede premladih porokov: 45 odstotkov jih je odgovorilo z "da" na vprašanje, ali je to prispevalo k njihovi ločitvi. Povprečna starost pri poroki je bila 23 let.

PREBERITE TUDI: Ločitev je konec pravnega sporazuma in ne konec sveta

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čedalje več ljudi ima težave s ščitnico – s hipotirozo, Hashimotovo boleznijo, hipertirozo in Gravejevo boleznijo.