Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Strobing: najbolj opazen trend ličenja 2015

30. sep 2015 12:12
4

Oglasno sporočilo

... hiše, ki ustvarjajo ličila. Prihajajoči trend ličenja prestižnih kozmetičnih hiš je namreč posledica generacije 'selfie'-arjev. Trend preteklih let je bil po vzoru zvezdnice resničnostnih šovov Kim Kardashian senčenje obraza (angl. 'contouring'), novi trend, imenovan 'strobing' pa ima – očitno – pozitiven vpliv na prodajo. Prodaja ličil prestižnega razreda je namreč dosegla 538 milijonov evrov v kratkem obdobju od januarja do avgusta letos, kar pomeni kar 14,3 odstotni porast napram enakem obdobju lani.

Strobing - posebna tehnika osvetljevanja

Strobing je posebna tehnika ličenja, pri kateri se nanese več osvetljevalcev na različne predele obraza, da se ustvari sijočo polt, in predstavlja največji trend ličenja letošnjega leta. Prodaja osvetljevalcev (angl. higlighter' ali 'illuminator') je tako narasla za kar 48,5 odstotkov napram lanskem obdobju.

"Prodaja osvetljevalcev je v zadnjem letu drastično narasla in za to se lahko zahvalimo le novemu trendu 'strobing'a," so povedali poznavalci. "Gre za izjemno velik trend na družabnih omrežjih, lepotnih blogih in medijih. Kozmetične hiše so to unovčile s lansiranji novih izdelkov in osredotočanjem marketinga na obstoječe linije z namenom pospeševanja prodaje."

Generacija 'selfie'arjev

"Eden izmed ključnih dejavnikov pospeševanja prodaje je tudi naraščajoča priljubljenost selfie-jev, čemur se lahko zahvalimo socialnim omrežjem kot sta npr. Facebook in Instagram. Ti so preplavljeni s selfieji, ljudje pa navdih dobivajo tudi pri zvezdnicah kot sta Cara Delevingne in Kim Kardashian. Ličila so nujna za dosego foto končnega videza in kozmetične hiše so na to odgovorile s tekočimi podlagami, ki ljudem dajejo videz, kakršnega želijo doseči. Zato uporabljajo izraze kot so 'photo-ready', 'camera-ready' in HD (High Definition)," so razlagali.


Heidimakeupartist

"Gre za trend, ki ga opažamo povsod in make up je nujno potreben, da se ustvari popoln videz. Istočasno je strobing, ki se je pojavil v začetku leta 2015, velik nov trend ličenja – lahko rečemo kar trend ličenja 2015 – ki uporabnike vodi k nakupovanju novih in novih osvetljevalcev, s katerimi eksperimentirajo, kako osvetljevati obraz za kar najlepši končni videz."

Kako  nanesti?

Takole:

 

4

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Bruneta

   • 2. okt 2015 20:41

    Osvetljevalec katere znamke pa uporabljate? Kateri vam je najboljši?

   0
   • models

   • 2. okt 2015 7:28

    Osvetljevalec ponavadi nanesem le pod obrvmi in okoli ustnice le v primeru če bom nanesla šminko, vse drugod po obrazu pa se mi ne zdi potrebno, mogoče pa bom le poskusila Big smile

   0
   • cicka

   • 1. okt 2015 21:20

    Medtem, ko se senčenja obraza kar ne morem privaditi, mi je osvetljevanje obraza zadnje čase obvezen korak pri ličenju. Smile Všeč mi je efekt svežine in sijoča polt. Smile Uporabljam pa neko staro Isadorino senčilo, ki mi super odgovarja. Sicer je zelo bleščeče (sem zadnjič preizkusila The Balmov Mary Lou minazer, ki naj bi bil za bolj pogumne pri osvetljevanju in ni imel za burek v primerjavi z mojim. Big smile ), a z lahko roko je povsem sprejemljiva za dnevno ličenje. Hehe cela reklama, se opravičujem, le nikomur je še nisem imela priložnosti pohvaliti. Wink

   0
   • Bruneta

   • 1. okt 2015 19:34

    Zgleda zelo všečno.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes pred 16 leti se je 'rodilo' dete, ki je kaj kmalu postalo prvi in največji ženski spletni portal.