Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Potrjeno: kontracepcijske tabletke vplivajo na vaše mentalno zdravje

4. jul 2018 11:12
0

Oglasno sporočilo

Kontracepcijske tabletke so bile v 70-tih res revolucionarno odkritje. Žal pa se je sedaj potrdilo to, kar so ženske zatrjevale že leta: da imajo mnoge slabe stranske učinke. Ženske so poročale o pojavu aken, nihanju telesne teže in nihanju razpoloženja. Vse to je bilo ves čas večinoma ignorirano s strani stroke. 

PREBERITE TUDI: Jemanje kontracepcijskih tablet ženskam poslabšuje spolnost


Zadnji dve opravljeni raziskavi na Švedskem in in v Ameriki pa sta potrdili, da so imele ženske, ki so jemale kontracepijske tablete, slabe stranske učinke, tudi na področju duševnega zdravja. To za ženske sicer ni nikakrkšna novost, jih je pa vsaj medicina končno začela jemati resno.

Kaj je vplivalo na to, da so se pojavile nove raziskave? Dve leti nazaj se je na družbenih omrežjih razširil ‘trend’, da so ženske delile svoje zgodbe o stranskih učinkih jemanja kontracepcijskih tablet. Mogoče je to vplivalo na to, da se se v svetu medicine končno malce zganili in se odločili zadevo raziskati.

Kontracepcijske tabletke so učinkovite pri preprečevanju nosečnosti, ker vplivajo na naše hormone. In ko so naši hormoni nenormalnih ravni, gre lahko marsikaj narobe. Pri poseganju v telo z ‘zdravili’ bi morali biti bolj podučeni in biti pozorni na stranske učinke, saj nam telo želi sporočiti, da nekaj ni dobro za nas. Poslušajte ga!

PREBERITE TUDI: Kontracepcijske tablete spremenijo spomin

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ti mehki limonini piškotki so polni limonine božanskosti!