Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Srečanje z bivšim partnerjem je lahko stresno: 5 nasvetov, kako se izogniti neprijetnostim

3. maj 2023 8:15
0

Oglasno sporočilo

... svojega bivšega, je to lahko še težje. Študija, objavljena v Journal of Neuropsychology, je pokazala, da je razhod lahko izjemno boleč, saj aktivira del možganov, ki je povezan z motivacijo, nagrajevanjem in željo po zasvojenosti. Pomembno je, da se tega izziva lotite zrelo, spoštljivo tako do sebe kot do sogovornika.

Razlogi za srečanje so lahko številni in so najpogosteje povezani z:

 • Delom: če delata skupaj, se bo morda težko izogniti videvanju bivšega. To je še posebej težko, če ste v majhni pisarni ali imate podoben urnik dela čez dan.
 • Ureditev življenja: Če živite s svojim zdaj bivšim partnerjem, se bo morda težko izogniti vsakodnevnemu videvanju, dokler se ne preseli. To je še posebej "grozno", če si delite spalnico ali dnevni prostor.
 • Družabno življenje: Če imate skupne prijatelje ali ste del istega družbenega kroga, je lahko težko preprečiti srečanja z bivšim na dogodkih ali srečanjih.
 • Deljene obveznosti: če imata otroke ali si delita druge obveznosti, kot so finance ali gospodinjska opravila, ne bo lahko.
 • Pravne obveznosti: Če greste skozi ločitev, lahko obstajajo pravne obveznosti, kot so nastopi na sodišču ali skrbništvo nad otroki, ki zahtevajo, da vidite svojega bivšega. Ne glede na okoliščine, ki vas pripeljejo do križanja poti, obstajajo načini, s katerimi se lahko izognete temu, da bi vas čustva prevzela.

Skupaj preglejmo seznam nasvetov, kako se soočiti s tem travmatičnim srečanjem.

1. Dovolite si žalovati

Normalno je, da ste po razhodu žalostni, jezni ali zmedeni. Ne bežite pred temi čustvi, saj lahko le odložite obdobje okrevanja in zdravljenja. "Sedite" z njimi, jih obdelajte in si jih dovolite občutiti, pa naj bodo še tako boleča.

2. Postavite meje

Sami s seboj in nato še z bivšim partnerjem se dogovorite o jasnih mejah, ki jih ne smete prestopiti. Ne glede na to, ali gre za prekinitev stikov, izogibanje določenim krajem ali blokado na družbenih omrežjih – pomembno je doseči dogovor.

3. Bodite vljudni

Izogibajte se drami. Tudi če bi si vaš bivši partner zaslužil, da mu rečete "karkoli", bodite dostojanstveni in ohranite samospoštovanje. Ni vam treba ostati prijatelja, a spodoben stik je zaželen.

4. Zavedajte se svoje vrednosti

Razhod ima lahko pogosto ponižujoč učinek in vpliva na našo samozavest. Ne dovolite si, da bi se videli "skozi oči bivšega partnerja", spomnite se na svoje vrednote. Če je treba, jih zapišite na papir in jih vsak dan ponavljajte kot mantro. Osredotočite se nase in na svoj razvoj.

5. Naslonite se na prijatelje

Čeprav je sezona žalovanja obdobje, ko najraje zlezemo pod odejo - kar je v redu (nekaj časa), pomembno je, da tam ne ostanete predolgo. Ljudje, ki nas imajo radi, družina in prijatelji, vam bodo stali ob strani, ne glede na to, ali želite govoriti o boleči temi ali ne – dajte jim priložnost, da vas razvedrijo. 

PREBERITE TUDI: 10 znakov, ki kažejo na to, da bivši obžaluje razhod

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.