Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Spremno pismo, vaša vstopnica do intervjuja!

Kaj spremno pismo vsebuje?

3. avg 2010 11:57 Moje Delo
0

Oglasno sporočilo

Če želite narediti bolj osebni vtis pri prijavi na razpisano delovno mesto, je spremno pismo tisto, kar potrebujete. Spremno pismo je lahko vaš uvod v prijavo, namenjen je spodbuditvi bralca, da temeljito prebere vaš priložen življenjepis.

spremno_pismo 


Kaj spremno pismo vsebuje?

Osrednji namen spremnega pisma je, da v njem poveste, zakaj se na oglas sploh prijavljate in zakaj verjamete, da ste ravno vi najprimernejši kandidat za razpisano delovno mesto. Je kratko in jedrnato, njegov namen je motiviranje kadrovika k branju vašega življenjepisa.

Spremno pismo ne sme biti daljše od ene strani. Obsega naj dva do štiri odstavke. Še najbolj pride do izraza, če je naslovljeno na točno določeno osebo, ki bo odločala o končni zaposlitvi, kar bo od vas zahtevalo nekaj raziskave (telefon, internet…) – npr. direktor, vodja oddelka, vodja kadrovske službe.


Elementi spremnega pisma

1. odstavek
Povejte, zakaj pišete podjetju, na katero delovno mesto se prijavljate, kje ste videli razpis za izbrano delovno mesto. Glavni argument, zakaj mislite, da ste primerni za razpisano delovno mesto. (Kadrovik podjetja je začel z branjem – prvi odstavek ga mora prepričati v to, da bo prebral vse ostalo.)

2. odstavek
Nadaljujte z vašimi kvalifikacijami za delovno mesto, opišite, kako vam bodo koristile na razpisanem delovnem mestu. Trditve o svojih kvalifikacijah podprite z dokazi in navajanjem referenc (npr. v podjetju X sem dosegel _______, na podobnem delovnem mestu sem uspešno delal v podjetju _______). Navajajte vaš življenjepis kot mesto dodatnih informacij. Omenite svoje večje dosežke (poslovne, akademske), ki bi se lahko nanašale na razpisano delovno mesto.

3. odstavek
Prepričajte delodajalca, da imate osebne kvalitete in potrebno motivacijo za uspeh. Prenesite vaše interese in kvalitete na vaše znanje o podjetju.

4. odstavek  
Vljudno se priporočite za razgovor in izrazite kako in kdaj vas lahko kontaktirajo. Omenite, da boste v določenem času poklicali delodajalca za morebitne informacije oz. za dogovor o morebitnem razgovoru.

Pojdi na stran

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] pred 13 h
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.