Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Spoznajte vse koristi ingverjevega čaja

19. okt 2021 12:24
0

Oglasno sporočilo

Ima neverjetne pozitivne učinke na zdravje, saj ga človeštvo uporablja že tisočletja. Najpogosteje za prebavne težave, slabost in slabost ob potovanjih.

Sicer pa ima ingver oz. ingverjev čaj še neštete druge pozitivne vplive na zdravje; med drugim je izjemen napitek, ko prebolevamo kako virozo, torej pri bolečem grlu, vročini, kašlju in na sploh slabemu počutju. Ima izjemno močno protivnetno in antioksidativno delovanje.

Zavira staranje

Staranje je sicer normalen pojav, ki spremlja vsa živa bitja, a nanj v veliki meri vplivajo tudi zunanji dejavniki – to je naš življenjski slog. To, kako se prehranjujemo; ali in koliko se gibamo; koliko in kako kakovostno spimo; koliko smo pod stresom; v kako onesnaženem okolju živimo ipd., vse vpliva na hitrost staranja in pojav degenerativnih bolezni.

Tako lahko sami s svojimi odločitvami pripomoremo, da se staramo veliko hitreje – ali pa počasneje. Staranje upočasnimo, če skušamo kar najbolj zavreti vnetne procese v telesu in zavirati oksidativni stres. In eno izmed ključnih živil oz. prehranskih dopolnil, ki nam lahko pomaga pri zaviranju staranja, je ingver. Za to se lahko zahvalimo njegovemu izjemnemu protivnetnemu in antioksidativnemu delovanju.

Pomaga pri slabosti

Ingver je dobro znano sredstvo za blaženje slabosti, kar je podprlo tudi že več raziskav. Pomaga celo pri bruhanju, ki je posledica zdravje uničujoče kemoterapije, pa tudi blaži utrujenost. Poleg tega blaži slabost tudi v nosečnosti in slabosti med vožnjo.

Zniža previsok krvni tlak

Raziskava je pokazala, da vsakodnevno uživanje ingverja zniža povišan krvni tlak in zmanjša nevarnost za nastanek koronarne srčne bolezni.

Deluje protibolečinsko

Eden izmed vzrokov za kronične bolečine je tudi prisotnost vnetnih procesov v telesu in tudi tu pomaga ingver. Tako je ingver učinkovit za blaženje bolečin tako pri boleznih kot so revmatoidni artritis, osteoartritis ipd. kot tudi bolečinah v mišicah po naporni vadbi.

Krepi imunski sistem

Ingver človeštvo uporablja že tisočletja zaradi njegovega pozitivnega vpliva na imunski sistem. Zelo hitro in učinkovito namreč ublaži simptome prehlada in gripe in okrepi imunski sistem.

Pomaga pri hujšanju

Ingver pomaga tudi pri hujšanju, saj ima termogeno delovanje. Hkrati zmanjša absorpcijo maščob in zmanjšuje apetit.

Kako naredimo ingverjev čaj?

Zelo preprosto. Ingver preprosto narežemo na tanke rezine ali ga nasekljamo ali na grobo naribamo in kuhamo 10 do 30 minut – odvisno od tega, kako močan čaj želimo.

Najbolj okusen je, če mu dodamo malo medu in limono.

Če pa ste malce na tesnem s časom ali želite hladen napitek, lahko naredite ingverjevo limonado ali ingverjevo vodo.

PREBERITE TUDI: Spoznajte vse koristi pitja gline

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kar se tiče ličena, v osnovi sodimo ženske v dve skupini: tiste, ki se držijo preverjene klasike ličenja – in pa tiste, ki rade preizkušajo nove trende.