Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Špela Grošelj po obisku povojnega muzeja v šoku

22. jan 2020 8:13
0

Oglasno sporočilo

... obiskala tudi povojni muzej in Cu Chi tunele. Njuna azijska pustolovščina se je končala, a Špeli se bodo grozote, ki jih je videla v muzeju in tunelih, za vedno vtisnile v spomin. Na družbenem omrežju je na kratko povzela svoje doživljanje ob obisku: 

"Današnji dan mi bo ostal v večnem spominu, saj mi je en obisk Cu Chi tunelov in muzeja ostankov vojne v hipu dal čisto nov, še globji pogled na nekaj, o čemer sem mislila, da pa nekaj vem...pa da mi je "solidno jasno", ker sem o tem brala v učbenikih, gledala v dokumentarcih, guglala po netu...Pol pa pridem sem in ugotovim, da... Ah, škoda vseh besed...vse te oglede je res vredno doživet. Hvaležna do neba, da živim v nekem drugem času in na našem koncu sveta, a hkrati zgrožena, ko pomislim, da so se te svinjarije dogajale še nedolgo nazaj. ⁣Če boste kdaj tu, so "Cu Chi" tuneli & War Remnants Museum MUST SEE, a hkrati opozarjam, da te butne. Precej te butne."

Cu Chi tuneli so bili zgrajeni leta 1947, v njih pa so se skrivali domačini pred krutimi francoskimi osvajalci. Uporabljali pa so jih tudi kot taktično prednost proti ameriškim vojakom v vietnamski vojni, v njih je po predvidevanjih življenje izgubilo približno 45 tisoč ljudi, točne številke pa nikoli ne bomo vedeli. Špela je pogumno stopila v tunele in si jih tudi ogledala, saj so postali turistična atrakcija, ravno tako kot muzej povojnih ostankov. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Špela Grošelj (@spelagroselj) on

PREBERITE TUDI: Znane Slovenke, ki nosijo lasulje 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] pred 15 h
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.