Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

S hitro hojo do daljšega življenja

5. jun 2018 11:28
0

Oglasno sporočilo

Če se vaši prijatelji pritožujejo, da hodite prehitro, jim povejte, da boste zaradi tega dlje živeli. Glede na novo raziskavo, objavljeno v British Journal of Sports Medicine, v kateri je sodelovalo več kot 50.000 ljudi, lahko hitra hoja podaljša življenje.

PREBERITE TUDI: 22 razlogov za redno gibanje!

"Analize kažejo, da je lahko povečanje hitrosti hoje preprost način, da ljudje izboljšajo zdravje srca in tveganje za prezgodnjo umrljivost", je dejala vodja raziskave.  Tudi, če imamo pomanjkanje časa, hojo najlažje vključimo v naš vsakdan, saj hodimo vsak dan. Povečajte hitrost hoje, ko greste po opravkih in boste že storili veliko. 

Zakaj nekateri ljudje hodijo počasi in drugi hitro?

Če primerjamo hojo ljudi – pa ne tisto športno, temveč običajno, po vsakodnevnih opravkih, opazimo, da nekateri ljudje hodijo hitro in drugi počasi. S hitro hojo prej dosežemo svoj cilj, kar nam prihrani veliko časa. Ljudem, ki hodijo hitro, se zdi počasna hoja izguba časa, zato se tudi jezijo na ljudi, ki hodijo počasi. 

Če nimate časa za redno vadbo, potem vsaj vsakodnevno hojo po opravkih dajte v 5. prestavo. Ta raziskava je tore jpokazala, da hitra hoja ugodno vpliva na zdravje, je pa tudi Independent poročal, da je še ena raziskava iz Univerze v Leicesterju v Angliji ugotovila, da so ljudje, ki hodijo počasi, hodniki dvakrat bolj verjetno umrla zaradi bolezni srca. Hoja je nekaj, kar že tako ali tako počnete, in če ste fizično sposobni hitro hoditi, je pospešitev hoje preprost način, da povečate možnosti za daljše življenje.

PREBERITE TUDI: Posledice pomanjkanja gibanja so takole vidne na našem telesu

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Nanika1991 pred 1 dnevom
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  • Katrin 21. okt 2018 23:01
   Navdušena
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta klasični, večni vzorec ne gre nikoli iz mode in ga lahko nosi vsaka urejena ženska, ki ima rada tudi klasični slog.