Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Resnična zgodba: Moja babica je umrla po cepljenju za Covid-19

30. sep 2021 14:44 Saša Aleksandra Pogačar
0

V četrtek smo pokopali našo babico.


Op. uredništva: fotografija je simbolična

Moja babica bi bila ta mesec stara 89 let, a je bila popolnoma zdrava in vitalna, v glavi vse poštimano (na trenutke celo boljše kot jaz).

V petek pred smrtjo je bila še pri svoji zobozdravnici, kjer so ji delali nove zobe, ki se jih je neskončno veselila; bila je na pokopališču pri svojem možu, pokojnemu več kot 30 let; in v trgovini (vse našteto je opravila sama s svojim avtomobilom). Bila je polna življenja in energije, v celoti je skrbela sama zase in še za druge.

V soboto se je še družila s sosedami. Zadnji teden se je potožila, da jo nekaj stiska v prsih in da bo šla v ponedeljek k zdravniku.

V nedeljo ob 8h jo je poklicala soseda za jutranje 'kofetkanje'. Babica ji je rekla, da je malce utrujena, da bo še malo poležala in da se vidijo kasneje.

Ker ta 'kasneje' kar ni in ni prišel, je sosedo začelo skrbeti, zato jo je poklicala po telefon. Ker ni bilo odziva, je šla do njenih vrat, kjer je slišala glasbo na radiju, katerega je vedno ugasnila, če je kam šla. Še vedno ni bilo odziva zato je sosedo začelo še bolj skrbeti. Poklicala je soseda, ki je splezal čez balkon in jo našel. Bila je mrtva.

Poklicali so reševalce, ki so prišli in ob 12:30 so nas obvestili, da ji žal niso mogli pomagati.

Moja babi je kljub slabemu počutju vstala, postala svojo posteljo, pripravila oblačila, skuhala čaj … Za večno zaspala na sedežni v dnevni sobi.

Ker se je je to zgodilo doma in je bila sicer zdrava so jo odpeljali na obdukcijo. Obdukcija je pokazala globoko vensko trombozo – prilagam obdukcijski list:

Po toči zvoniti je sicer prepozno. Vem, da moje babice nikoli več ne bo nazaj, a morda z njenim odhodom lahko preprečimo še kakega.

Cepljena je bila s Pfizer cepivom, marca letos je prejela 2. odmerek, umrla je 29. avgusta. Kot napisano, pred tem ni imela zdravstvenih težav.

Kot sem napisala, nje ne bo nazaj, morda pa se tem ustavimo vsiljevanje cepljenja, ki postaja celo obvezno. Tako jaz kot moja starša smo vsi cepljeni … morda nas čaka isti konec …

Sprašujem se, koliko življenja še imamo pred sabo. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, se sama ne bi cepila.

Saša Aleksandra Pogačar, Škofljica

PREBERITE TUDI:

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Večina nas pozna koga, ki je prepričan, da je strokovnjak za vse, ne glede na svoje dejansko znanje.