Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Rdeča šminka je najbolj seksi

23. avg 2013 13:00
0

Oglasno sporočilo

... pa se zdijo ženske, ki nosijo rdečo šminko, bolj zanimive. Ženske z rdečimi šminkami že desetletja privabljajo pozornost, od Sufražetk, pa vse do Marilyn Monroe, Rihanne in Rite Ora. Rdeča šminka naredi ženske bolj samozavestne, verjetno zato, ker je povezana s toplino, pozitivno energijo in motivacijo, študije pa razkrivajo, da je rdeča barva, ki vzbuja občutek moči in ambicije.


sheknows.com, instyle.com, madamenoire.com

Znanstveniki z Univerze v Manchestru so ugotovili, da rdeča šminka privablja pozornost k ustnicam, še posebej je to opazno pri moških. V študiji je sodelovalo 50 moških, ki so gledali različne fotografije žensk, znanstveniki pa so ugotovili, da do moški dlje opazovali ženske, ki so nosile rdečo šminko. Povprečno so ženske z rdečo šminko gleali 7.3 sekunde, tiste z roza so gledali 6.7 sekunde, tiste, ki niso nosile šminke pa so gledali samo 2.2 sekundi.

V neki francoski študiji so ugotovili, da so natakarice, ki so nosile rdečo šminko, dobile napitnino od 50 odstotkov moških strank, natakarice, ki so nosile rjavo, ali pa sploh niso nosile šminke, pa so dobile napitnino od 30 odstotkov moških strank. Ko so moške vprašali, zakaj so dali napitnino specifičnim natakaricam so povedali, da so se jim te zdele bolj privlačne.

Vir naslovne fotografije: socialmoms.com

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin pred 23 h
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vse za velikonočno dekoracijo lahko najdete v naravi ali v kuhinjski omari, z nekaj spretnosti pa okusno okrasite svoj dom.