Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Razkritih še nekaj temnih skrivnosti in razprtij britanske kraljeve družine

19. dec 2023 10:18
0

Smrt kraljice Elizabete II. je porušila že tako razdrobljene temelje hiše Windsor in zrušila zaščitni ščit, ki jo je obdajal. Monarhija in tisti, ki jo podpirajo, so zdaj izpostavljeni in v nasprotju s svetom, ki se hitro modernizira, saj so institucijo dolgo časa pestile zastarele ideje o rasi, razredu in denarju.

Scobie, ki se opira na svoje bogate izkušnje kraljevega novinarja ter več kot desetletje pogovorov in intervjujev s sedanjimi in nekdanjimi uslužbenci palače, zaupnimi prijatelji kraljevih družin in celo samimi člani družine, odgrne zaveso nad institucijo v razsulu in pokaže, kaj mora monarhija spremeniti, da bi preživela.

Razkol med očetom kraljem in sinom prestolonaslednikom

Nova kraljeva knjiga prinaša številne trditve o kraljevi družini, vključno z domnevnim razkolom med kraljem Charlesom in valižanskim princem. Scobie v knjigi Endgame trdi, da je med kraljem in njegovim naslednikom, valižanskim princem, čedalje večji "razkol".

"William svojemu očetu ne daje enakega prostora, kot ga je Charles dajal kraljici," piše v knjigi. "Za to ni časa." Scobie je za časnik The Times povedal: "Lepo bi bilo, če bi se v prvih letih pri določenih projektih povezala, da bi se predstavila enotno, vendar zdaj delajo vsak zase."

William je pred kraljičino smrtjo ignoriral Harryjeva sporočila

Knjiga naj bi opisovala Harryjevo izkušnjo na dan, ko je umrla njegova pokojna babica, kraljica Elizabeta II. Trdi, da se William ni odzval na Harryjeva sporočila, ko je poskušal urediti let iz Londona na Balmoral na Škotskem.

"To je bilo težko gledati," je gospodu Scobieju povedal vir, ki je bil blizu zakoncema Sussex. "Harry je bil pri tem popolnoma sam."

Kraljica je umrla 8. septembra 2022 ob 15.10. Harry je na Balmoral odletel ločeno od Williama in drugih družinskih članov, njegov let pa je odletel ob 17.35. Novico o smrti pokojne kraljice je Buckinghamska palača objavila ob 18.30, medtem ko je bil Harry na letalu.

Princesa Ana je prepričala kralja Charlesa, naj Susseške izseli iz Frogmore Cottage

Princesa Ana naj bi prepričala Charlesa, da Harryju in Meghan odvzame uporabo koče Frogmore. Vojvoda in vojvodinja sta v začetku letošnjega leta uradno zapustila svoje bivališče v Windsorju.

Sussexova sta se v posestvo, ki je uvrščeno na seznam II. stopnje, preselila pred Archiejevim rojstvom maja 2019 in tam živela le šest mesecev, preden sta sporočila svojo odločitev, da zapustita Združeno kraljestvo in se podata v novo življenje v tujini.

Harry in Meghan sta kočo Frogmore Cottage obdržala kot svojo bazo v Združenem kraljestvu do julija 2023 in poplačala stroške prenove.

Princ Harry in kralj Charles sta se pogovarjala nekaj dni po izidu knjige Spare

Po navedbah knjige sta se vojvoda in njegov oče prvič zares pogovarjala 10. januarja 2023 po izidu Harryjevih spominov Spare. Harryja naj bi k navezovanju stikov s Charlesom spodbudil bližnji prijatelj. 

Vojvodov prijatelj je gospodu Scobieju povedal: "Pogovor je bil neroden, vendar je vedel, da če ne bo naredil teh prvih korakov, ne bo nikoli prišlo do napredka. Ni bilo nobenih povišanih glasov, nobenih prepirov ... vendar je bil kralj prej hladen in kratek kot odprt za kakršen koli ustrezen dialog."

Nagrada Earthshot princa Williama omadeževana z Netflix serijo Harryja in Meghan

Leta 2022 se je veliko govorilo o zvezdniški slovesnosti princa Williama ob podelitvi nagrade Earthshot, ki se je je udeležil skupaj z ženo Kate. Vendar je po Omidovih besedah Netflix namerno na isti dan objavil prvi bombni napovednik za intimno Netflixovo serijo Harry & Meghan.

"Kljub promocijskim prizadevanjem in velikim pričakovanjem se podelitev nagrad po večini ni uvrstila niti v končnico, kaj šele na Super Bowl," je zapisal. Vendar pa je bila zabava med polčasom zagotovljena s pomočjo drugega kraljevega para.

"Prvi napovednik za intimno Netflixovo dokumentarno serijo o zakoncih Sussex, Harry & Meghan, je bil objavljen isti dan (menda gre za namerno potezo ponudnika prenosa) in je obljubljal "popolno resnico" o odhodu para." Nato je dodal: "To je bilo edino, o čemer je kdorkoli govoril." 

Meghan in Kate že štiri leta nista govorili

Kljub temu da sta si Walesova in Susseška po smrti pokojne kraljice septembra 2022 pred Windsorskim gradom skupaj ogledala cvetlične poklone, Endgame trdi, da med parom od konca leta 2019 "ni bilo skoraj nobene neposredne komunikacije, razen nekaj kratkih prijaznosti". 

Ker je imela Kate pred tem tesen odnos z njenim svakom, princem Harryjem, dodaja: "Za Kate ni več poti nazaj, tudi v odnosu s Harryjem ne."

PREBERITE TUDI: Kraljevi insider: Harry in Meghan namerno povečujeta razdor med kraljevo družino

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.