Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Raziskava s Harvarda navaja najbolj nesrečna delovna mesta na svetu

5. apr 2023 10:09
0

Oglasno sporočilo

... na svetu glede na izvedeno raziskavo. Na vrhu seznama so dela, pri katerih je manj interakcije s človekom. Študija se je začela leta 1938 in trajalo je skoraj 85 let, da so raziskovalci prišli do zaključka.

Ljudje smo po naravi interaktivna bitja in moramo imeti človeške povezave z ljudmi okoli sebe. In ker človek ponavadi preživi več časa na delovnem mestu kot doma, je pomembno imeti te povezave v službi. Glede na študijo so službe, ki zahtevajo malo človeške interakcije in nobenih priložnosti za vzpostavljanje odnosov s sodelavci, najnesrečnejše na svetu.

Izolirana in osamljena dela, kot so vožnja tovornjaka, nočno varovanje, storitve dostave paketov in hrane ter druga podobna dela, kjer ljudje sploh nimajo sodelavcev, spadajo pod najbolj nesrečna dela. Tudi druga delovna mesta, kjer ljudje sploh nimajo sodelavcev, spadajo na ta seznam.

Raziskovalci pravijo, da če na delovnem mestu zgradite pozitivne odnose, bi to pomenilo manjši stres v službi in "manj dni, ko pridemo domov razburjeni". Torej, če ste obtičali pri delu, ki vas dela nezadovoljne, razmislite o tem, da si vzamete kratek odmor in se obrnete na sodelavca poleg sebe.

PREBERITE TUDI: 5 znakov, da vam služba uničuje odnos

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Strokovnjakinja za kraljevi slog je razkrila vzrok za nov poslovno-eleganten sartorialni videz valižanske princese.