Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Psihološki test osebnosti: izberite družino in ugotovite svojo osebnost

1. feb 2021 12:46
0

Oglasno sporočilo

Na naše zdravje vpliva zelo veliko stvari in eden od (naj)pomembnejših so tudi naši odnosi. Po podatkih študije o osebnosti, odnosih in zdravju, imajo naši odnosi velik vpliv na naše zdravje, zato so tako pomembni. Druga študija o družbeni izolaciji je pokazala, da imajo tisti, ki so v družbi izolirani, toliko vnetnih procesov v telesu kot tisti, ki niso fizično aktivni.

Odnosi, kakršne imamo v zgodnji otroški dobi s svojimi starši in drugimi bližnjimi sorodniki oz. skrbniki, imajo odločilen vpliv na to, kako vidimo svet, na našo psihologijo in osebnost. Medtem ko zdravi odnosi temeljijo na sprejemanju in spodbujanju izražanja sebe, nezdravi odnosi to zatirajo.

Spodnji test vam bo pokazal, kako so odnosi v vašem otroštvu zaznamovali vašo osebnost.

Na sliki imate obrise treh družin, ki vključujejo mati, očeta in otroka. Katera izmed treh družin v resnici ni družina? Vaš odgovor bo razkril vaše miselne procese in vašo osebnost.

Če ste odgovorili z #1

Ste nekdo, ki ni družinsko usmerjen in daje prednost prijateljem in znancem. Razlog, da ste izbrali to družino, je v tem, da verjetno mislite, da je oče na sliki brezbrižen do otroka in žene. Ali pa mislite, da mati zadržuje otroka stran od očeta, ker je ta nezanesljiv.

Čeprav ste to družino izbrali kot nedružino, gre za pravo družino, kjer mati drži otroka stran od brezbrižnega očeta. Vaša izbira nakazuje, da ste odrasli brez močne očetovske figure ter da ste skrbna oseba. Želite izboljšati življenja drugih in v tem uživate. Morda res ne veste, kaj je prava družina, a vaši starševski instinkti vas vodijo, da druge ščitite pred bolečino, ki ste jo sami trpeli v življenju.

Če ste odgovorili z #2

Ste družinsko usmerjena oseba in člane družine cenite bolj kot karkoli drugega. Morda ste to družino izbrali kot lažno ker sta starša preveč osredotočena nase. Oba, mati in oče, namreč ignorirata otroka in se niti ne držita za roke.

Vaša izbira nakazuje na to, da bi morala biti družina najpomembnejša. Tisti, ki postavijo družino na prvo mesto, imajo trajna in stabilna razmerja. Ste oseba, ki želi, da so vaši ljubljeni vedno srečni, zato delate na zaupanju in predanosti.

Če ste odgovorili #3

Verjetno ste imeli travmatično preteklost in disfunkcionalno družino, kajti družina številka 3 je ljubeča in srečna družina. Slika nakazuje na ljubeča in skrbna starša, ki sta tudi povezana z otrokom.

Vaša izbira nakazuje na negativno razmišljanje in pomanjkanje zaupanja. To ste verjetno dobili od slabih staršev in na sploh slabih odnosov že od malega. Morda ste bili priča zlorabi, nasilju, ločitvi staršev in na sploh nezdravemu družinskemu okolju.

Ste pravilno uganili?

PREBERITE TUDI: 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kate, Meghan in princesa Diana imajo oz. so imele svoje najljubše odtenke lakov za nohte.