Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Prostovoljstvo osrečuje in koristi zdravju

25. apr 2013 11:20
0

Oglasno sporočilo

...  namreč vplivajo tudi na naše zdravje. Študije so pokazale, da lahko pomoč drugim pravzaprav pomaga odpraviti tesnobo in depresijo ter nam podari pozitivno energijo. S tem, ko drugemu podarimo roko, se počutimo bolje – nasmeh na obrazu nekoga drugega pa je lahko tudi nalezljiv. Študije kažejo tudi, da prostovoljstvo ponuja več kot samo čustvene koristi - lahko nas zdravi in nam celo doprinese nekaj dodatnih let življenja.


Foto: nyeseniorservices.com

Naj bo iz srca… Ena od študij je pokazala, da so ljudje, ki prostovoljstvo opravljajo zaradi nesebične pomoči in ustvarjanja dragocenih medsebojnih odnosov, zmanjšali tveganje za umrljivostjo. V primerjavi s tistimi ljudmi, ki prostovoljstvo opravljajo samo zato, da bi se počutili bolje (ali da bi njihovo pomoč videli drugi), pa takšnih rezultatov ni bilo zaslediti. Raziskave tudi kažejo, da redno prostovoljstvo pripomore k boljšemu življenju in zdravju.

Ko se boste naslednjič počutili brezvoljno – ne posezite po čokoladi, ampak naredite nekaj dobrega za sočloveka ali živali.

Vir naslovne fotografije: sacwiki.org

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen korona virusom.