Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Probiotiki vam lahko pomagajo tudi shujšati

12. jul 2016 19:19
0

Oglasno sporočilo

... dobro prebavo in močan imunski sistem, delujejo pa tudi proti depresiji. Pogosto so dodani nekaterim mlečnim izdelkom, najbolje pa jih je uživati v obliki prehranskih dopolnil, saj mlečni izdelki sami po sebi niso ravno najbolj zdrava izbira. Sedaj pa so ugotovili, da imajo delovanje tudi na pospeševanje hujšanja oz. izgubljanja odvečne telesne maščobe.

Raziskovalci so preverili rezultate 25 randomiziranih študij in vpliv probiotikov na zmanjšanje telesne teže. Ugotovili so, da uživanje probiotikov zmanjša telesno težo. Najboljši rezultati so bili, kadar so uživali probiotike najmanj 8 tednov in kombinacijo več različnih kultur. Čeprav ni šlo za drastično izgubo odvečne telesne teže, pa ima lahko že majhno zmanjšanje pozitivne vplive na zdravje, med drugim manj nevarnosti za nastanek diabetesa tipa 2 in visokega krvnega tlaka. Poleg tega, če jih kombiniramo z bolj zdravo prehrano in gibanjem, bodo učinki še toliko boljši.

Raziskava je bila objavljena v International Journal of Food Sciences and Nutrition.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.