Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pro-ageing gibanje: prihaja gibanje, ki oznanja lepoto staranja

21. nov 2014 14:54
0

Oglasno sporočilo

... znova in znova ponujajo kozmetična podjetja – prihaja namreč trend ponosnega kazanja svoje prave starosti! Strokovnjaki raziskovalci namreč poročajo, da gre za pravo novo revolucijo na trgu izdelkov za osebno nego; ideja 'za staranje' oz. 'pro-ageing'.

Po besedah raziskovalcev naj bi bila starost korak naprej v smeri osvobajanje pritiska večne mladosti in popolnosti, ki ju ženskam tako intenzivno – in žal tudi uspešno – ustvarja kozmetična industrija. Ženske se želijo osvoboditi teh pritiskov in filozofija in 'pro-ageing' gibanje zahteva umik vseh 'anti' (proti) trditev, kajti ženske, stare 50 let ali več ne želijo izgledati mlajše – želijo izgledati zdrave in predvsem biti iskrene glede svoje starosti.

Nov koncept pritegnitve strank

S to novo percepcijo postajajo kreme proti staranju in proti gubam zastarele in če želijo kozmetična podjetja zajeti starajoče se ženske, se bodo morale oprijeti tega pristopa, ki je prava pot, pravijo strokovnjaki. V Evropi pričakujejo porast trga izdelkov proti staranju za 13 % v naslednjih 4 letih, v Afriki in bližnjem Vzhodu pa za kar 28 %.

"To bo treba predstaviti kot linijo lepotnih izdelkov, ki drugače naslavljajo stranke: kozmetika, ki se prilagodi tenu in teksturi kože, ne ki prekrije gube; in vlažilne kreme, ki ščitijo in zdravijo, ne imajo 'lifting' učinek," so povedali strokovnjaki. Ta pristop so nekatere blagovne znamke že osvojile in se tako raje poslužujejo pozitivnih trditev namesto 'anti-xxx' sporočil – s tem gradijo most do uporabnic. Tako je npr. L'Oreal to idejo uporabil za svojo linijo Skin Perfection Perk Up Cream.

Naslednji koraki?

'Pro-ageing' ideja pa ni ekskluzivna le za izdelke za nego kože, temveč se jo lahko prenese na vse segmente, npr. ličila (kozmetika, ki poudari, ne prekrije), ter izdelki za nego las (npr. izdelki, ki gladijo površino las).

Kaj meniš o novi prodajni strategiji? Gre res za nekaj naklonjenega starajočemu se prebivalstvu, ali le prodajno potezo?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Prišel je december in hkrati čas praznovanj in zabav.