Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ponovno dokazano, da prekinitveni post upočasnjuje staranje

24. nov 2017 14:12
0

Oglasno sporočilo

... posta, med drugim tudi upočasnjeno staranje. Premalo ljudi se ukvarja z zdravim prehranjevanjem, tisti, ki pa se, pa se pogosto tega lotijo narobe. Med poplavo diet in lažnih informacij je potrebno dobre informacije in dieto pametno izbrati.

PREBERITE TUDI: Bi radi shujšali, bili pametnejši, izgledali mlajši in dlje živeli?

Prekinitveni post je eden izmed boljših načinov izboljšanja zdravja in posledično tudi telesne maščobe (ali obratno). Prekinitveni post ne pomeni, da stradamo, temveč da sledimo določenemu prehranjevalnemu vzorcu, ki ciklira med obdobji postenja in normalnega (seveda zdravega) prehranjevanja. Klasične metode prekinitvenega posta zajemajo nekaj ur postenja in nekaj ur, ko lahko normalno jemo.

Raziskave so ponovno dokazale, da tak post izjemno ugodno deluje na telo ter upočasnjuje proces staranja. No, dobro vemo, da je staranje naraven proces, ki mu ne moremo ubežati, vendar pa nam naše življenjske navade lahko določijo hitrost procesa staranja. In vse se začne in konča pri skrbi za telo. Sicer je bilo že nekaj časa znano, da prekinitveni post deluje proti staranju, vendar pa so tokrat to trditev znanstveniki podkrepili z raziskovanjem mitohondrijev. Harvardska raziskava se je osredotočila na delovanje in obnašanje mitohondrijev in ponovno se je izkazalo, da se telo zares počasneje stara, če izvedemo prekinitveni post.

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Z dekorativnimi elementi v svojem domu pričarajte prijetne poletne občutke.