Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Prednosti teka v hrib

13. sep 2021 8:21
0

Oglasno sporočilo

... ravna trasa, da bi poskušale spodbuditi vpis. Hribi pa niso sovražnik in tek v hrib ima mnogo prednosti.

Poveča intenzivnost brez povečanja hitrosti

Tek na hribih je odličen način za povečanje intenzivnosti vadbe, ne da bi morali povečati hitrost teka. Hribi bodo vaše mišice povečali in povišali vaš srčni utrip in dihanje.

Pokurite več kalorij

Povečana intenzivnost in višji srčni utrip pomeni, da boste porabili več kalorij. Ko tekate po tekaški stezi, ki ima 5 % naklon, porabite približno 100 kalorij več kot na ravnem. Tek navkreber je odličen način za povečanje porabe kalorij in boljši izkoristek vadbe.

Ciljate na različne mišice

Obseg dela, ki ga mišice nog opravljajo pri teku navzgor, se poveča, vendar se spremeni tudi fokus tega dela. To bo pomagalo okrepiti mišice različnih mišičnih skupin. Enako velja, ko na drugi strani tečete navzdol. To bo pomenilo, da bo vaša skupna moč nog imela veliko koristi od treningov na hribih.

Povečate vzdržljivost

Ne samo, da bo dodajanje hribov vašim tekom povečalo vašo hitrost, ampak bo povečalo tudi vašo vzdržljivost. Če ste čas trenirali na hribih, boste ob vrnitvi na običajno tekaško pot šokirani, kako lažje je in koliko se je povečala vzdržljivost vašega telesa.

PREBERITE TUDI: Kako do lepše zadnjice?

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.