Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pred kraljevim življenjem: službe, ki so jih imele Kate Middleton, kraljica Camilla in druge

16. avg 2023 12:20
0

Kate Middleton so pred kratkim med enim od njenih javnih nastopov povprašali o kraljevem življenju. Na vprašanje, ali si želi postati članica kraljeve družine, ki ga je na dogodku Dame Kelly Holmes Trust postavil eden od učencev, je Kate odgovorila, da tega ni pričakovala, vendar se je zaljubila v princa Williama. Kako lepo!

Pa poglejmo, kaj so Kate, kraljica Camilla in drugi počeli, preden so našli svojega princa ali princeso in imeli svoje pravljične poroke.

Valižanska princesa, Katherine Mddleton

Kate, ki se je leta 2011 poročila s princem Williamom, je znana po tem, da je ljubeča mati treh otrok, hkrati pa kot višja članica britanske kraljeve družine brezhibno obvladuje zelo natrpan delovni koledar. Toda v preteklosti je imela princesa običajne 8-urne službe (sicer ne prav dolgo, saj je bila z Williamom od študentskih let).

Potem ko je bila kupec modtnih dodatkov pri britanski verigi oblačil Jigsaw, je pozornost javnosti, ki jo je prinašalo biti dekle bodočega britanskega kralja, postala prevelika za Kate, zato je leta 2006 službo pustila. Nato delala v izredno uspešnem podjetju svojih staršev, ki se je ukvarjalo s ponudbo za zabave.

Kraljica Camilla

Camilla se je najprej šolala na šoli Dumbrells v Sussexu, nato pa je obiskovala šolo Queen's Gate v Južnem Kensingtonu. Odpotovala je v tujino, kjer je obiskovala zaključno šolo Mon Fertile v Švici, po končanem tečaju pa je študirala francoščino in francosko književnost na Institut Britannique v Parizu.

Po šolanju je Camilla delala kot tajnica v različnih podjetjih v londonskem West Endu, pozneje pa se je zaposlila kot receptorka v dekoraterskem podjetju Sibyl Colefax & John Fowler v Mayfairu.

Princ Charles in Camilla sta se poročila na civilnem obredu v Windsor Guildhall aprila 2005, ko je postala vojvodinja Cornwallska. Camilla je postala kraljica, ko je Charles septembra 2022 po smrti svoje matere, kraljice Elizabete II., sedel na prestol. Charlesova in Camillina skupna slovesnost ob kronanju je potekala 6. maja 2023. 

Vojvodinja Edinburška

Vojvodinja Edinburška je začela uspešno kariero na področju odnosov z javnostmi pri londonskem radiu Capital Radio. Od tam je delala v različnih podjetjih, nato pa leta 1996 odprla svoje podjetje RJH Public Relations. Slaba tri leta pozneje se je poročila v britansko kraljevo družino.

Španska kraljica Letizia

Kraljica Letizia je bila nekoč zelo ugledna novinarka. Njena predanost novicam jo je pripeljala celo na fronto iraške vojne. Čeprav ni več novinarka, se lahko zahvali svijemu delu, da je spoznala ljubezen svojega življenja. Španska lepotica je leta 2002 med službenim obiskom severne Španije pritegnila pozornost svojega sedanjega moža, španskega kralja Felipeja.

Nizozemska kraljica Maxima

Kraljica Maxima je opravljala različne poklice v gospodarstvu in izobraževanju, preden je leta 1999 v Španiji spoznala svojega moža, nizozemskega kralja Willema-Alexandra. Zakonca sta se poročila leta 2003.

Jordanska kraljica Rania

Preden je leta 1999 postala kraljica Rania, je lepa jordanska kraljica delala v marketingu. Po diplomi iz poslovne administracije na Ameriški univerzi v Kairu je kratek čas delala za Citibank, nato pa se je zaposlila na oddelku za trženje pri podjetju Apple Inc. v Amanu.

Monaška princesa Charlene

Pred poroko z monaškim knezom Albertom II. je bila princesa Charlene profesionalna plavalka. Na vseafriških igrah leta 1999 je osvojila tri zlate in eno srebrno medaljo, pozneje pa je tekmovala na poletnih olimpijskih igrah leta 2000, kjer je z južnoafriško ekipo v mešanem slogu zasedla peto mesto. Nato je bila šesta tudi na svetovnem prvenstvu leta 2002.

Princesi Charlene je ta šport še posebej pri srcu, saj je med plavalnim srečanjem v Monaku spoznala princa Alberta.

Danska princesa Mary

Princesa Mary, ki se je rodila in odraščala v Avstraliji, je diplomirala iz trgovine in prava na Univerzi na Tasmaniji, nato pa končala podiplomski študij oglaševanja. V oglaševalski skupnosti se je povzpela na visok položaj, preden je leta 2000 v pubu v Sydneyju spoznala princa Frederika, ki ji je za vedno spremenil življenje.

Danska princesa Marie

Princesa Marie se je rodila v Parizu in odraščala v Švici. Študirala je po vsem svetu, med drugim na Babson College v Massachusettsu in Marymount Manhattan College v New Yorku. Med študijem je delala v oddelku za odnose z javnostmi pri podjetju Estée Lauder.

Po diplomi se je vrnila v Evropo, kjer je delala za različna marketinška podjetja v Franciji in Švici.

Japonska princesa Masako

Žena japonskega princa Naruhita se sprva ni želela poročiti s princem, saj se ni želela odpovedati svoji svobodi in neodvisnosti. Toda decembra 1992 je končno sprejela Naruhitovo tretjo ponujeno zaroko, zaroka pa je bila uradno razglašena mesec dni pozneje. Zakonca imata hčerko, princeso Aiko.

Belgijska kraljica Mathilde

Belgijska kraljica Mathilde je diplomirala iz logopedije na belgijskem inštitutu Institut libre Marie Haps. V začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja je odprla lastno ordinacijo, nato pa jo je poklicalo kraljevo življenje.

Švedska kraljica Silvia

Kraljica Silvia je opravljala različne funkcije, preden se je poročila s švedskim kraljem in postala kraljica. Delala je na argentinskem konzulatu v Münchnu, nato pa je bila med poletnimi olimpijskimi igrami leta 1972 izobraževalna gostiteljica in namestnica vodje protokola na zimskih igrah v Innsbrucku v Avstriji.

V njenem življenjepisu najdemo tudi kratek čas, ko je delala kot stevardesa, in usposabljanje za švedski znakovni jezik. Elegantna članica kraljeve družine govori šest jezikov in je usposobljena tolmačka.

Švedska princesa Sofia

Švedska princesa Sofija je odraščala v zelo skromnih razmerah, preden je leta 2010 pritegnila pozornost privlačnega švedskega princa Carla Philipa. Ukvarjala se je z manekenstvom in nastopila v resničnostnem šovu, nato pa se je preselila v New York, kjer je študirala računovodstvo, obenem pa delala kot inštruktorica joge.

PREBERITE TUDI: Kraljeve ženske v živahnih Barbie roza odtenkih

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.