Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Prebudi kreativca v sebi in postani del Sarajevo Film Festivala 

2. avg 2018 16:04
0

Oglasno sporočilo

... bodo v vlogi avtorjev edinstvenega kratkega filma, ki bo premierno predstavljen v sklopu Sarajevo Film Festivala, lahko sodelovali vsi regijski kreativci, ki želijo svoje video zgodbe pokazati svetu. Pod sloganom "Mi smo vsi iz istega filma", bo dolgoletni sponzor festivala Atlantic Grupa v sodelovanju s Sarajevo Film Festivalom, prebudil čustva občinstva in skupaj z amaterskimi regijskimi kreativci, ki si želijo novih izzivov, zasnoval prvi amaterski film v vertikalnem formatu. Umetnost povezuje ljudi. Odprtost, čustva, strast do filma, kulture in življenja je vodilo sarajevskega festivala, ki je postal eden od najpomembnejših naslovov na evropskem filmskem zemljevidu.

Medtem ko se je v pretekih letih duh Sarajeva regijsko širil in omogočal tisočim ljudem po vsem svetu, da v svojih mestih preko projekcij spremljajo sarajevski festival, so organizatorji kreativnosti in ustvarjanja premaknili meje in tokrat celo regijo popeljali v Sarajevo. S posnetki mobilnih telefonov in v želji inspirirati občinstvo, da svoja čustva, kulturo, doživetja in tradicijo delijo s svetom, na najbolj enostaven način, organizatorji povezujejo regijo. Iz vseh zbranih posnetkov bo nastal film, ki kar najbolje opisuje ključno sporočilo festivala "Mi smo vsi iz istega filma". Atlantic Grupa in Sarajevo Film Festival s tem želita vzpodbuditi občinstvo, da svoja doživetja zajame v objetiv kamere, ki bo povezala različne kulture in običaje, skozi ustvarjanje umetnosti.

V filmskem svetu je vertikalni format videa, v katerem bodo nastajali posnetki, velika novost. Njegova prednost je predvsem v uporabi mobilne telefonije, ki s kamerami omogoča izražanje skozi film tudi tistim, ki se z njim ne ukvarjajo profesionalno. Občutek kreativnega izražanja in ustvarjanja skupne zgodbe, ki je večja od vsakega posameznik, projektu daje težo in posebno izkušnjo sodelujočih, katerih imena se bodo izpisala v odjavni špici po predstavitvi na filmskem platnu v Sarajevu ter na spletni stani www.svismomiizistogfilma.com.

Vse informacije o prijavi in sodelovanju pri ustvarjanju prvega amaterskega vertikalnega filma ter osnovni podatki o projektu, so dostopni na prej omenjeni spletni stani. Rok za oddajo prijave je 6. avgust. Film bo premierno predstavljen v Sarajevu, 12. avgusta, nato pa bo osvojil vso regijo.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 2 dnevoma
   Všeč
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Vau...res najboljši
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko že mislimo, da so si pa res izmislili že vse in izčrpali vse ideje, se spomnijo česa novega.