Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Izberite pravo obleko za pravo priložnost

Gledališče, opera in balet & rdeča preproga

21. jul 2010 14:24 Katja Kozlevčar
0

V poplavi modnih trendov je včasih kar težko izbrati pravo obleko za pravo priložnost. Gledališče, dogodki z rdečo preprogo in poročne slovesnosti zahtevajo določen 'dress code', ki ga moramo upoštevati ter hkrati združiti z modnimi smernicami.


Gledališče, opera in balet

Za obisk predstave so včasih veljala dokaj stroga pravila oblačenja, danes pa ta niso več tako zahtevna. To pa še ne pomeni, da se vseeno ne smemo nekoliko elegantneje obleči. Primernih je več videzov, od poslovno casual do strogo elegantnega, ki ga lahko začinimo s pametno izbiro modnih dodatkov. Če gre za premiero, lahko izberemo dolgo obleko, sicer pa bo glamurozen videz omilila krajša različica. Videz razgledanega dekleta dosežemo s čimbolj klasičnim blazerjem in nevpadljivim nakitom.

obleke_opera
Badgley Mischka, Matthew Williamson in Basso & Brooke


Rdeča preproga

Dogodki z rdečo preprogo so super priložnost, da potešite modno navdušenko v sebi. Če na vabilu ni navedenega posebnega 'dress code-a' (black tie, white tie,..), se je priporočljivo pozanimati, za kakšno priložnost gre in kaj je najbolj primerna obleka. Za lahkotnejše teme kot so razne otvoritve, zabave in filmske premiere, so primerne kratke obleke, za gala dogodke, na primer dobrodelne prireditve, slavnostne večerje in podelitve nagrad, pa so bolj primerne dolge večerne obleke. Vsekakor je varna izbira dolga ali kratka črna obleka, vendar je to hkrati tudi najbolj pričakovana in dolgočasna izbira. Če je že obleka črna, naj ima vsaj kakšen zanimiv detajl, na primer kamne ali poslikave. Trenutno pa so zelo trendi pastelni odtenki ter prosojni materiali.

obleke_rdeca_preproga
Etcetura, Donna Karan DKNY in Donna Karan

Pojdi na stran

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?