Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Potrošniki še vedno ne ločijo med naravno in ekološko kozmetiko

4. dec 2014 13:35
2

Oglasno sporočilo

... organsko (ekološko, bio) kozmetiko, jih le tretjina meni, da dejansko točno vedo, v čem je razlika. Po besedah mednarodne zveze za naravno in ekološko kozmetiko je bil namen raziskave ugotoviti, kaj potrošniki sploh pričakujejo od naravne in ekološke kozmetike, da bi bolje razumeli dojemanje uporabnikov in naslovili njihovo zmedo, da bi kar najbolje razumeli razlike med različnimi vrstami naravne kozmetike.

Velika zmeda med potrošniki

Raziskava je pokazala, da med potrošniki vlada velika zmeda o tem, kaj naredi nek izdelek zares naraven ali organski. Med drugim so jih vprašali, če menijo, da bi morala biti voda certificirana, da je izdelek zares naraven ali organski. Sprva so bili mnenja, da je to dobra ideja, a ko so jim postavljali nadaljnja vprašanja, je postalo jasno, da pred tem sploh niso pomislili na kakovost vode in ali bi morala biti izvirska voda, ali filtrirana, iz pipe itd. Ko so jim ponudili možnosti, nadaljnje informacije in čas, da preučijo zadevo, se je njihovo mnenje omajalo in v tem, kakšnega izvora je voda, se jim ni več zdelo pomembno.

Kaj vpliva na odločitev za nakup

Ključni dejavniki, ki vplivajo na nakup, so sestavine, ki ne smejo biti škodljive (pomembno 89% potrošnikom), da ne povzročajo alergij (87%), parfumiranost (86%) in embalaža, ki jo je možno reciklirati. 79% jih pričakuje, da izdelki vsebujejo dejansko naravne sestavine, medtem ko jim je to, da so izključno ekološke manj pomembno.

Raziskava je sicer pokazala stanje v EU, ki se malce razlikuje med severnoevropskimi deželami in Mediteranom. Potrošniki v severnoevropskih državah pričakujejo, da bo naravna in ekološka kozmetika bolj nežna, čista, bližje 'doma narejeni' ter so bolj osredotočeni na kakovost sestavin, teksturo, vonj in barvo.
V Mediteranskih državah so imeli širše zahteve, npr. še glede embalaže, roka trajanja, varnosti in načina oglaševanja.

Ali tudi sama prisegaš na naravno in ekološko kozmetiko?

Foto: glbrain.com

2

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • PlanetLepote

   • 6. dec 2014 11:46

    JoLynn, namen novice ni pojasniti razliko temveč le sporočiti, da potrošniki ne ločijo. Sicer pa gre za dobesedni prevod s strani cosmeticsdesign. Smile

   0
   • JoLynn

   • 6. dec 2014 9:27

    Se opravičujem ampak "članek" je popolnoma bedast, zmeden in zavajajoč. Medtem ko na začetku nakaže, da obstaja razlika med naravnim in organskim, na koncu tudi sam več ne loči med tema dvema pojmoma, še manj pa seveda pojasni dejansko razliko med naravnim in organskim /ekološkim. Nimam se za pretirano neumno osebo, ampak priznam, da članka ne razumem in bi mi bila po prebranem še manj jasna razlika med naravnim in organskim, če je ne bi poznala že od prej. Zelo me moti tudi, da zadnje čase takšni in podobni "članki" na PL sploh nimajo navedenega avtorja in še manj vira.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Mag. Ana Poljak: Pravu v posmeh: vladni ODLOKI o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.