Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Potrjeno! Kontracepcijske tabletke povečajo tveganje za razvoj raka na dojki

8. okt 2019 8:21
0

Oglasno sporočilo

... pred nezaželeno nosečnostjo, a le malo jih pomisli, kakšen vpliv lahko imajo na zdravje posameznice.  V priloženih navodilih za uporabo so jasno navedeni stranski učinki in tveganja, čeprav jih le malokdo jemlje resno. Strokovnjaki pravijo, da bi jih morali.

PREBERITE TUDI: Jemanje kontracepcijskih tablet ženskam poslabšuje spolnost

Študije, opravljene v ZDA, na Danskem in drugje po svetu so pokazale, da imajo ženske uporabnice kontracepcijskih tabletk kar 50 % več možnosti, da zbolijo za rakom na dojki. Če imajo tabletke, ki jih jemljejo, visoko raven estrogena, pa se tveganje poviša na 75 %. Prav tako je raziskava pokazala, da se tveganje zmanjša, ko uporabnice prenehajo jemati tabletke. 

V razvitih država zaznavajo porast te hude bolezni, ki prizadane predvsem nežnejši spol. Strokovnjaki se zato trudijo odkriti vzroke za nastanek bolezni ter na njih opozoriti ženske. Porast raka se pojavlja predvsem pri mladih ženskah starih od 20 - 39 let. mladih mamicah, ki zaradi hude bolezni za sabo pustijo svoje otroke, prijatelje, starše ... Treba je pretehtati pozitivne in negativne posledice jemanja kontracepcijskih tabletk. Obstaja veliko alternativ za preprečevanje nezaželene nosečnosti, a zdravje je le eno. 

PREBERITE TUDI: Kontracepcijske tablete spremenijo spomin

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja