Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

(Po)polne rdeče ustnice

14. jan 2014 13:17 Vesna Lasič
0

Z njimi lahko na preprost način poživimo svoj videz v pustih hladnejših dneh ali ob posebnih priložnostih, zato sem pripravila kratek vodnik, kako se lotiti nanosa rdeče šminke, da bo izgledala kar se da popolno.

Potrebujemo:

 • črtalo (svinčnik) za ustnice
 • rdečilo (šminko) v poljubni rdeči barvi
 • rdečilo za odtenek svetlejše od prejšnje rdeče
 • čopič za ustnice
 • korektor in čopič za korektor

Ob jutranjem umivanju obraza naredimo piling ustnic in nanesemo balzam. Ker ustnice naličimo zadnje, jih bo balzam dovolj nahranil preden bomo začeli z ličenjem ustnic. Pomembno je tudi, da poskrbimo, da bo polt čim bolj brezhibna, saj močne barve na ustnicah močno poudarijo vse nepravilnosti na koži.

1. S svinčnikom najprej določimo sredino ustnic in jo označimo - lahko s črtico ali piko. Poskusimo biti kar se da natančni, saj nam bo to kasneje olajšalo delo in ne bo treba preveč popravljati.

2. Od začrtane sredine najprej zarišemo proti kotičku ustnic na eni, nato na drugi strani; pazimo, da res zaključimo v kotičku, drugače bo delovalo, da šminka lebdi na ustnicah. Čim bolj poskušamo slediti naravni obliki, pri tanjših ustnicah gremo lahko 1 mm čez naravni rob.

3. Da kasneje, ko bomo dodali šminko, rob črtala ne bo opazen, s svinčnikom zapolnimo celotno zgornjo ustnico, spodaj pa skoraj celo - na sredini pustimo neobarvano, ker bomo tja dodali drugo barvo. Če opazimo kakšno napako ali nesimetričnost, jo zdaj popravimo: po milimetrih dodajamo svinčnik tja, kamor je potrebno, in sproti preverjamo.

4. Popivnamo s papirnatim robčkom, da se bo naslednji sloj bolje prijel. S čopičem nanesemo rdečo šminko na iste predele, kamor smo že nanesli črtalo. Na spodnji ustnici enako zabrišemo od roba proti sredini, kjer še vedno pustimo en predel prazen.

5. S čopičem nanesemo svetlejšo barvo na do sedaj nepobarvan predel. Od sredine ustnic barvamo proti spodnjemu robu, da se barva zlije s prejšnjo temnejšo rdečo.

6. Z manjšim čopičem nanesemo korektor na robove ustnic - s tem jih bomo počistili in naredili ostrejše linije. Sloj korektorja damo tudi v oba kotička ustnic, kar jih bo poudarilo in osvetlilo. Poskušamo biti čim bolj natančni.

Končni izgled: zaradi dveh različnih barv ustnice dobijo dodatno dimenzijo in tako izgledajo polnejše. Po želji lahko na sredino dodamo še tanek sloj glosa za dodatno osvetlitev in polnost.

Tehniko lahko uporabimo za različne kombinacije barv, tudi manj intenzivnih.

Kako izbrati pravi odtenek rdeče šminke zase, pa si lahko preberete v tem članku.

Vizažistka

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.