Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pomladite svoj videz | Mini lifting obraza
Sponzoriran članek

19. apr 2023 14:56
0

Izdelki za nego obraza, regeneracijo kože in ohranjanje mladostnega videza so danes izjemno priljubljeni na policah vseh lekarn, večina izmed nas pa jih ima več kot nekaj v svojih kopalniških omaricah. Kakovostna nega kože, prilagojena individualnim potrebam, je danes "must have" v vsakodnevni rutini, a tisto, kar nas večinoma muči, je - kaj izbrati in ali ima določen izdelek rezultate?

Po 30. letu starosti koža drastično izgubi elastičnost, kar neizogibno vodi v nastanek manjših ali bolj izrazitih gub. To je ravno pravi čas za kakovostno in globinsko nego kože. Hialuronska kislina, proteini, AHA kisline, retinol, micelarna kislina in veliko drugih snovi so sestavni del večine krem za obraz, v določenih kombinacijah pa podpirajo zaščito in zdravje kože ter upočasnjujejo znake staranja.

Sledeč svetovnim trendom se veliko število žensk, pa tudi moških, že po 25. letu odloča za preprečevanje nastajanja gub z različnimi nekirurškimi posegi. Dermalna polnila na osnovi hialuronske kisline, razni skin boosterji in tretmaji, kot so PRP, dermapen ali mezoterapija, dajejo odlične rezultate in v strokovnih rokah lahko izboljšajo videz in nekateri celo zdravje kože. Vendar je treba takšne tretmaje redno ponavljati, da dosežemo in ohranimo polni učinek. Vsi tisti, ki niso nagnjeni k iglam ali t.i »redno vzdrževanje« lahko najdejo pravo rešitev v operaciji zategovanja kože obraza.

Obsežna operacija in dolgotrajno okrevanje? Ne nujno!

Takoj ko slišijo besedo operacija, kirurški lifting obraza ali celo skalpel, mnogi takoj pomislijo na boleč poseg in dolgotrajno okrevanje, vendar ni vedno tako. Obstajajo manj obsežni in zato manj tvegani posegi, ki zagotavljajo maksimalne rezultate z minimalnim okrevanjem. Takšni posegi vključujejo mini face lifting in blefaroplastiko, to je korekcijo zgornjih vek. Oba posega se izvajata v lokalni ali lokalno potencirani anesteziji, kar bistveno zmanjša tveganje za zdravje in pojav zapletov, ki jih splošna anestezija prinaša.

Idealen kandidat za mini lifting obraza je oseba, stara med 40 in 60 let, ki potrebuje samo dvig obraza, torej čigava koža obraza se je sprostila, vrat pa je še vedno v dobrem stanju. Pri liftingu obraza gre za zategovanje kože in podkožja srednjega in spodnjega dela obraza, torej predela lic in čeljustne linije. S tem posegom dosežemo izjemno uspešne in naravne rezultate, obraz pa po posegu dobi mlajši, svež in bolj spočit videz.

V Polikliniki dr.Tončić se tovrstni posegi izvajajo s t.i tehniko minimalnih brazgotin, kjer je kirurški rez pozicioniran pred in za ušesom, sledi posega pa so po okrevanju skoraj neopazne. Za doseganje maksimalnega učinka se pacienti poleg kirurškega dviga obraza pogosto odločijo še za korekcijo zgornjih vek in liposukcijo podbradka – poseg, s katerim odstranimo odvečno maščobno tkivo in dodatno oblikujemo čeljustno linijo. Pri pacientih, kjer je poleg povešene kože obraza težava tudi pomanjkanje volumna na določenih predelih, je možno kombinirati številne nekirurške tretmaje z dermalnimi polnili, kot so polnjenje podočnjakov, ličnic, nazolabialnih gub (gub od roba nosnic do kotičkov ustnic) in podobno.

Pomembno je poudariti, da se poleg niza operacij za zategovanje obraza starejšim osebam poleg dviga celotnega obraza priporoča tudi zategovanje vratu, to je full face lifting. Ta poseg je nekoliko obsežnejši, izvaja se v splošni anesteziji in zahteva daljše okrevanje, hkrati pa rešuje problem povešene kože obraza in vratu.

Če razmišljate, da bi to pomlad osvežili svoj obraz s kirurškim posegom ali nekirurškim tretmajem, se s popolnim zaupanjem za nasvet obrnite na dr. Rajka ali Dinka Tončića.

Naše rezultate si lahko ogledate na naši spletni strani in se sami prepričate, zakaj se veliko število pacientov iz Slovenije odloča za Polikliniko dr. Tončić v Zagrebu.

Poliklinika dr. Tončić

Naslov: Mlinovi 159a, 10000, Zagreb, Hrvaška

Tel: 00385 1 461 88 88

Whatsapp: 00385 95 519 1053

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.