Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pomanjkanje spanja poveča nevarnost za srčni infarkt

15. feb 2011 13:27
0

Oglasno sporočilo

... vsak dan dobro naspati, kar za večino pomeni vsaj 7 do 8 ur spanca na noč. Vendar so neštete raziskave že pokazale, da ima pomanjkanje spanja uničujoč vpliv na naše zdravje in eden izmed njih je povečanje nevarnosti za srčni infarkt.

Raziskave so namreč pokazale, da manj kot 6 ur spanja močno poveča možnost za nastanek srčnega infarkta, zato znanstveniki vsem, ki radi bedijo pozno v noč ali imajo preveč obveznosti, da bi si lahko privoščili dovolj kakovostnega spanca, priporočajo, naj pretehtajo 'nujne' opravke v primerjavi s srčnim infarktom in poskrbijo za zadostno količino spanca. Manj kot 6 ur spanja na noč namreč poveča nevarnost za nastanek srčnih bolezni ali celo smrti kot posledico le-teh za kar 48 %. Seveda pa odsvetujejo tudi preveč spanja - kar je več kot 9 ur na noč, ima prav tako negativen vpliv na naše zdravje.

Problem sodobnega časa pa je tudi nespečnost, saj izmed 60 % ljudi, ki ne spijo dovolj, jih kar tretjina trpi za nespečnostjo. Sodoben način življenja močno ogroža in načenja naše zdravje na več načinov, od pomanjkanja spanja, preveč stresa in obveznosti do slabe prehrane in premalo ali celo vsakršne odsotnosti kakršnegakoli gibanja, zato se mora vsak posameznik potruditi, da s svojim življenjskim slogom svojega zdravja ne ogroža pretirano.

Pomanjkanje spanja sicer povzroči spremembe v ravnovesju hormonov in ostalih snovi v telesu, ki lahko vplivajo na visok krvni tlak, povišan holesterol, pojavi diabetesa in debelost.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Maščobne kisline omega-3 so pomembne za ohranjanje splošnega zdravja vašega otroka.