Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pitje čaja povzroči epigenetske spremembe pri ženskah

13. feb 2018 11:12
0

Oglasno sporočilo

... raziskovalci pravijo, da uživanje čaja pri ženskah vodi do epigenetskih sprememb, za katere je znano, da vplivajo na raka in presnovo estrogena.

PREBERITE TUDI: Zeliščni čaji, ki jih imejte vedno pri roki (ker za vsako bolezen rož'ca raste)

Epigenetske spremembe se v tem primeru pokažejo le pri ženskah, pri moških pa ne. Dandanes je že dobro znano, da lahko marsikateri dejavniki, kot so prehranjevanje, kajenje in izpostavljenost kemikalijam, vodijo do epigenetskih sprememb. Naši geni torej niso fiksni, zato na svoje zdravje, počutje in življenje najbolj vplivamo sami s svojim življenjskim slogom. Do sedaj smo že spoznali, da imata kava in čaj pomembno vlogo pri preprečevanju tveganja za nastanek bolezni pri ljudeh, saj zmanjšujeta vnetne procese, in vplivanjem na presnovo estrogena.
 
Zanimivo je, da so številne od teh epigenetskih sprememb odkrili v genih, ki vplivajo na raka in estrogen. "Prejšnje raziskave so pokazale, da uživanje čaja zmanjšuje raven estrogena, kar kaže na potencialno razliko med biološkim odzivom na čaj pri moških in ženskah. Je pa res, da ženske spijemo mnogo več čaja kot moški, zato tudi tak vpliv" je povedala Weronica Ek, raziskovalka na oddelku za imunologijo, genetiko in patologijo, ki je vodila raziskavo. Raziskava ni odkrila nobenih epigenetskih sprememb pri posameznikih, ki pijejo kavo. Rezultati te raziskave izpostavljajo to, da so zdravilni učinki čaja najverjetneje vezani prav na vlogo vpliva na estrogen in so morda prav zaradi tega tako zdravilni.
 

PREBERITE TUDI: Kaj pa čas za zdravilni čaj?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 19 h
   Všeč
  • CandyCane pred 4 dnevi
   Vau...res najboljši
  • CandyCane pred 4 dnevi
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko že mislimo, da so si pa res izmislili že vse in izčrpali vse ideje, se spomnijo česa novega.