Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pismo predsedniškim kandidatom

17. okt 2022 19:16
0

Ekipa Odgovoren za zdravje je v sredo, 12. 10. 2022, predsedniškim kandidatom poslala pomembna vprašanja in hkrati poziva vse državljane RS, da to storijo tudi sami. Vsa navodila in potrebne obrazce dobite na tej povezavi.

Poslano v sredo, 12.10.2022 na e-naslove predsedniških kandidatov:

 • info@predsednica.bo
 • info@anzelogar.si
 • miha.kordis@dz-rs.si
 • predsednik@milanbrglez.si
 • janez@kraljzapredsednika.si
 • pr@prebilic.si
 • pr@stranka-resnica.si

Vse skupine in posameznike prosimo, da jim tudi vi pišete, da želite te odgovore, in poziv širite preko socialnih omrežjih oz. na čim več naslovov. Naj vedo, da nas ni malo, in da se ne bomo kar tako vdali, čeprav ni lahko ob takšni medijski manipulaciji! Obvestili smo tudi uradne medije. Časa, kot vedno, ni veliko. A skupnimi močmi, nam kot vedno, lahko uspe!

Naše sporočilo kandidatom:

 

Spoštovani predsedniški kandidati in kandidatke,

ker v svojih nastopih na volitvah kot predsedniški kandidat vsak od vas poudarja, da bo predsednik vseh ljudi, da bo slišal tudi preslišane, vas vljudno pozivamo, da svoje besede že sedaj podprete z dejanji in tako dokažete, da mislite zelo resno in da ste se zmožni in pripravljeni konstruktivno in iskreno pogovarjati tudi o najtežjih temah, ki se jim večina rajši izogne. To je v teh kriznih časih odločilnega pomena, še posebej za človeka, ki se poteguje za mesto moralne avtoritete države.

Skupina Odgovoren za zdravje vas tudi v imenu velikega dela civilne in strokovne družbe, ki je bila v času korona krize preslišana, utišana, ponižana in diskreditirana, prosimo, da se skozi spletni vprašalnik opredelite o zelo pomembnih temah, ki že več kot dve leti močno delijo ljudi: cepljenje proti Covid-19, predvsem o nepravilnostih pri njegovem izvajanju, ki močno ogrožajo zdravje in življenja ljudi, pa tudi o uspešnosti soočanja z epidemijo in njenimi posledicami na splošno in celostno, ter o dogovorih in pogodbah z mednarodnimi organizacijami, ki bodo pomembno vplivale na našo prihodnost.

Vprašalnik vsebuje le nekaj najpomembnejših vprašanj, saj se zavedamo, da ste zelo obremenjeni, če pa boste izvoljeni, vas bomo prosili, da se v čim krajšem času srečate z nami oz. še bolj pomembno s predstavniki Iniciative slovenskih zdravnikov ter pravniki, da se bolj konkretno pogovorimo o izpostavljenih nepravilnostih in tematikah ter o predlogih rešitev.

Prepričani smo, da odgovori na naša vprašanja zanimajo vse tiste, ki se nismo odločili za cepljenje proti Covid-19 in s tem izrazili močan dvom v pristojne institucije, uradno stroko in v celotno krizno dogajanje. Skrbita nas vedno hujša cenzura in sankcioniranje izražanja drugačnih strokovnih mnenj. Ni nas malo, čeprav mnogi niso glasni. Odgovori pa so izjemno pomembni tudi za vse tiste, ki so se in ki se še bodo cepili, vprašljiva je namreč tako učinkovitost kot varnost cepiv. Pfizer v naročilnici (v prilogi), ki sta jo podpisala bivša vlada in Ministrstvo za zdravje, jasno opozori: ‘’Sodelujoča država članica priznava, da dolgoročni učinki in učinkovitost cepiva trenutno niso znani in da lahko obstajajo škodljivi učinki cepiva, ki trenutno niso znani.’’  So nam pristojni lagali, ko so trdili, da je varno in učinkovito? 

Prepad med ljudmi še nikoli ni bil večji, prisotnega je ogromno strahu in jeze, tudi apatije in psihičnih stisk. Nahajamo se sredi kriz izrednih razsežnosti, oblikuje se neki novi svet. Ali ste voditelj, ki bo znal zares prisluhniti in pokazal, kako se zrelo pogovarja o temah, ki nas razdvajajo, ali se bo oblast poslužila še večje politične represije, ki smo ji priča že sedaj? Zavedamo se (in upamo, da tudi vi), da moramo biti na obeh straneh sposobni voditi takšen pogovor, ki bo pripomogel k mirni rešitvi medsebojnih nesoglasij, zlasti pa k občemu in javnemu dobru. Vsi si želimo zdravja, varnosti in svobode in ni nam vseeno eden za drugega. Smo pa v izredno zapleteni in težki situaciji z različnimi pogledi na morebitne rešitve. Da se lahko odločimo, kaj je prav, moramo najprej vedeti, kaj je res.

V Sloveniji ni resne analize in strokovne ocene učinkovitosti in sorazmernosti ukrepov, ki jih je oblast sprejemala zoper Covid-19. Takšna analiza ukrepov s strani nove vlade bi bila nujna že med poletjem! Nujno je in pravico imamo moramo vedeti, koliko življenj smo z ukrepi rešili in koliko smo jih uničili (zdravstveno, psihološko in finančno). Se strinjate?

Verjamemo, da ima velika večina zdravnikov in drugih odgovornih najboljše namene, ne verjamemo pa, da so nezmotljivi. Sprašujemo se, ali je v svetu neskončnih apetitov po oblasti, privilegijih in dobičku slepo zaupanje pristojnim institucijam, farmacevtskim podjetjem, politiki in nenazadnje vedno bolj očitnim centrom moči smelo in dopustno ravnanje?

Prosimo vas, da čimprej oz. do ponedeljka, 17.10.2022, izpolnite spletni vprašalnik z 29 vprašanji (22 v obliki da/ne, 7 v obliki kratkega teksta). Vse vaše odzive (ali molk) bomo objavili javno, seveda v dobri veri in javnem interesu, s tem pa volivce in volivke seznanili z vašim pogledom na te pomembne tematike.

Lepo vas pozdravljamo,

Ekipa Odgovoren za zdravje

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?