Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Piercing popka se vrača – tukaj je vse, kar morate vedeti

28. apr 2023 10:32
0

Oglasno sporočilo

Lepotni in modni preporod 90. let je še vedno močan, zato ni presenetljivo, da so se ponovno razmahnili tudi piercingi popkov. Kaj je torej treba vedeti o piercingu popka Y2K? Pravzaprav precej.

Med drugim obstajajo različne lokacije za piercing, ki jih morda ne poznate; popki, ki dejansko niso primerni za piercing; in vrste nakita, za katere morda še niste slišali. Poleg tega morate vedeti nekaj ključnih stvari, če se želite izogniti okužbi in čim prej pozdraviti svoje mesto preboda.

Kaj se uporablja za prebadanje popka?

Za prebadanje popka se najpogosteje uporablja dolga, malce debelejša igla. Material nakita, s katerim je bil piercing na začetku narejen, je običajno iz nerjavnega jekla ali titana medicinske kakovosti. Slednji ne vsebuje niklja, zato je primeren tudi za alergike. Tretja možnost je 14-karatno zlato.

Med procesom celjenja je še posebej pomembno, da material ni reaktiven. Poceni nakit z nizkokakovostnim poliranjem na površini lahko vsebuje sledi svinca, kadmija in niklja, kar pomeni, da ima površina majhne nepravilnosti, kjer se zbira telesna tekočina, kar lahko povzroči zaplete.

Kako poteka postopek?

Zelo pomembno je posvetovanje pred začetkom prebadanja – vsako osebo se obravnava individualno. Ko ugotovijo, ali je anatomija popka primerna, se lotijo izbire ustrezne igle.

Pred postopkom boste izpolnili obrazec s svojimi podatki, nato pa vas bodo odpeljali v sobo za prebadanje, kjer se bo vaš piercer pripravil na prebadanje. Prebadanje poteka zelo hitro, tako, da so neprijetni občutki minimalni.

Bolečina in čas celjenja?

Večina ljudi na lestvici bolečine prebadanje popka oceni s štirimi ali petimi točkami od desetih. Bolečina je seveda subjektivna in je odvisna tudi od tega, kako dobro usposobljen je vaš piercer, zato se pred obiskom vedno splača raziskati, da se prepričate, ali ste v izkušenih rokah.

Kar zadeva čas celjenja, lahko traja do enega leta, da se popolnoma zaceli, vendar se večina piercingov popka zaceli v šestih do osmih mesecih. Popek se celi od zunaj navznoter, tako da če vam še izteka tekočina ali se delajo kraste, vas čaka še nekaj časa.

Več o piercingih pa si lahko preberete tukaj.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.