Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Partnerstvo: se nasprotja res privlačijo?

24. mar 2016 15:29
0

Oglasno sporočilo

... nikakor ne morejo strinjati s to trditvijo. Kaj pa kažejo izkušnje strokovnjakov in raziskave? Da gre za prazne marnje, saj ljudje v partnerskih razmerjih eden drugega ne spreminjajo, kar je pokazala tudi nedavna raziskava, opravljena v Journal of Personality and Social Psychology.

Ko so raziskovalci preučevali začetke odnosov – partnerskih in ostalih – so ugotovili, da so eden ključnih dejavnikov za uspeh odnosa skupni interesi in pogledi na stvari, kar je tudi pogoj za nadaljnje interakcije. Kar je pravzaprav popolnoma logično – če z nekom nimamo nič skupnega, o čem bi se sploh pogovarjali in se naprej dobivali in vzdrževali oz. razvijali odnos?

Skratka, v nasprotju s pregovorom, ni nasprotovanje oz. nesoglasje tisto, ki povezuje in zbližuje (ali to, da z nekom nimate nič skupnega), temveč ujemanje in skupni interesi. Ko nekoga spoznamo, je namreč tujec in ozračje lahko malce nelagodno, dokler ne odkrijemo nečesa skupnega. Takrat pogovor steče in ozračje se sprosti.

PREBERITE TUDI: 5 najpomembnejših lastnosti, ki jih mora imeti dober partner

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.