Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Partnerstvo: se nasprotja res privlačijo?

24. mar 2016 15:29
0

Oglasno sporočilo

... nikakor ne morejo strinjati s to trditvijo. Kaj pa kažejo izkušnje strokovnjakov in raziskave? Da gre za prazne marnje, saj ljudje v partnerskih razmerjih eden drugega ne spreminjajo, kar je pokazala tudi nedavna raziskava, opravljena v Journal of Personality and Social Psychology.

OmarMedinaFilms / Pixabay

Ko so raziskovalci preučevali začetke odnosov – partnerskih in ostalih – so ugotovili, da so eden ključnih dejavnikov za uspeh odnosa skupni interesi in pogledi na stvari, kar je tudi pogoj za nadaljnje interakcije. Kar je pravzaprav popolnoma logično – če z nekom nimamo nič skupnega, o čem bi se sploh pogovarjali in se naprej dobivali in vzdrževali oz. razvijali odnos?

Skratka, v nasprotju s pregovorom, ni nasprotovanje oz. nesoglasje tisto, ki povezuje in zbližuje (ali to, da z nekom nimate nič skupnega), temveč ujemanje in skupni interesi. Ko nekoga spoznamo, je namreč tujec in ozračje lahko malce nelagodno, dokler ne odkrijemo nečesa skupnega. Takrat pogovor steče in ozračje se sprosti.

PREBERITE TUDI: 5 najpomembnejših lastnosti, ki jih mora imeti dober partner

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen z novim korona virusom.