Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nekoč najbolj občudovana zvezdnica spregovorila o zlorabi in zlomljenem srcu

19. jan 2023 12:26
0

Oglasno sporočilo

... in dokumentarnem filmu pravi: "Želela sem, da bi bilo to iz srca." Iskreno je spregovorila o tem, kako je premagala zlorabo; o zlomljenem srcu in tem, da naj se nikoli ne predamo: "Kljub vsem preprekam mi je uspelo."

Pamela Anderson je večino svoje nove knjige 'Love, Pamela' napisala na nekdanji kmetiji svojih starih staršev na otoku Vancouver, nedaleč od kraja, kjer je odraščala. Tam je začela pripovedovati o svojem življenju, vse od samega začetka.

"Zdi se mi, da sem v svojem življenju dokončno ugotovila, kdo nisem, in zdaj se zavedam, kdo sem," pravi 55-letnica, ki je na naslovnici revije PEOPLE tega tedna. "In kdo je bila ta deklica, preden se ji je kaj zgodilo."

Deklica, ki je imela rada žuželke in kače, naravo in plezanje po drevesih. In deklica, ki je začela izgubljati zaupanje v odrasle, potem ko je bila v mladosti poškodovana in nadlegovana.

"V mojem primeru je šlo za varuško, ki me je zelo zgodaj seksualizirala in me silila, da sem se igrala čudne igre na njenem telesu," pripoveduje Andersonova. "Grozila mi je, naj nikomur ne povem. Ali pa."

"Skušala sem zaščititi svojega brata," pravi Andersonova. "Nisem želela, da bi se to zgodilo njemu, zato sem delala stvari, da se ga ne bi dotaknila. In tu se je vse skupaj razpletlo. Bilo me je zelo sram. Nikomur nisem povedala. Nisem vedela, kaj naj storim."

Prav tako ni ničesar povedala nekaj let pozneje, ko jo je posilil približno deset let starejši moški. To se je zgodilo, ko je bila stara približno 12 ali 13 let. Potem pravi: "Del mene je obupal. To je bil še en žebelj v krsto."

Ko je odraščala, se ni želela pogledati v ogledalo, se spominja.

"Nikoli nisem mislila, da sem lepa," pravi. "Vedno sem mislila, da sem športna in zabavna. To je nekako poskrbelo za mojo negotovost in verjetno se zaradi zgodnje seksualizacije in sramu zaradi vsega tega nisem želela počutiti tako. Ni mi bilo všeč, da imam kakršne koli lastnosti, ki bi pritegnile napačno pozornost."

Sčasoma se je umaknila v svet domišljije, narave in knjig.

Ko se ozre nazaj, piše: "Brez moči, ki sem se je naučila na začetku, ne bi mogla preživeti svojega odraslega življenja."

Ko se je pri 17 letih odselila na svoje, je nastopila v reklami za kanadsko pivo. Kmalu jo je poklical Playboy – in ostalo je zgodovina.

"Mislim, da je bil to božanski čas," pravi Andersonova. "Morala sem si povrniti moč kot spolno bitje, kot ženska. Spomnim se, da sem si ogledovala slike in si mislila, da mi še vedno niso všeč, ampak so v redu. Potem pa sem pomislila: 'No, res sem obrnila scenarij'."

"Po eni strani sem bila ranljiva," pravi, "vendar sem tudi čutila: kako je lahko še slabše, kot je bilo kjer sem bila prej? In če imam možnost izbire pri svojem telesu, jo bom izkoristila. Odločila se bom zase."

Njena zgodba, ki jo opisuje v svojih spominih in novem Netflixovem dokumentarcu 'Pamela, a Love Story' (oba izideta 31. januarja), je zgodba o moči in vztrajnosti. "Vse sem naredila sama in to v nasprotju s pričakovanji."

"Prepričana sem, da obstajajo ljudje, ki se borijo kot sem se jaz," pravi Andersonova, "in tem ljudem sem želela povedati, da ste ljudje in da niste slabi."

"Želim pomagati," pravi. "Ko ti nekdo reče, da nečesa ne smeš povedati, moraš to povedati. To je sramota skrivnosti – ali pa sramota. Predatorji si izberejo žrtve, za katere vedo, da jih bodo ponižali na način, da bodo težko komu povedale."

Upa, da bo knjiga ljudem dala moč. Anderson pravi: "To je nekako kot začetek razumevanja mojega celotnega življenja." Predvsem pa pravi: "Želela sem, da je knjiga napisana iz srca."
 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.