Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

“Otroci bi morali s starši deliti posteljo do tretjega leta starosti”, trdi zdravnik

26. mar 2019 10:13
0

Oglasno sporočilo

... in starševstvu, se mnenja hitro krešejo. Če želimo otroku le najboljše, ali sploh obstaja pravi ali napačen način? Zdaj je vode na področju vzgoje razburkal pediater, ki trdi, da bi moral otrok s starši spati do svojega tretjega leta starosti. 

PREBERITE TUDI: Tako so otroke vzgajali včasih (in morda bi se morali danes po njih zgledovati)

Dr. Nils Bergman,  iz Univerze Cape Town v Južni Afriki,  pravi, da bi morali zdravi novorojenčki za optimalen razvoj prvih nekaj tednov spati na materinih prsih. Stoji tudi za trditvijo, da bi morali otroci ostati v postelji z mamo in očetom, dokler niso stari tri ali celo štiri leta. 

Raziskava je pokazala, da je otrokovo srce veliko bolj mirno, ko spi v postelji skupaj z materjo. Srce je bilo trikrat bolj pod stresom, kadar je dojenček spal sam. Kakovost spanca, ko je dojenček spal v zibki, je bila tudi slabša. Dr. Bergman je pojasnil, da lahko spremembe v možganih, ki jih povzročajo stresni hormoni, dejansko otežijo oblikovanje odnosov in tesnejše povezovanje kasneje v življenju. Razlike naj bi bile očitne tudi pri otrocih, ki so morali biti dlje časa v inkubatorju namesto pri mami.

Preden so otroške posteljice postale prisotne in lahko dostopne, je bilo skupno spanje pogosta in običajna praksa. Vsi vemo, da morajo biti dojenčki obdani z ljubeznijo; da se morajo počutiti varne, vendar pa je dejansko potrebno premisliti tudi o varnosti.

PREBERITE TUDI: Novodobni starši, ali tudi vi počnete to napako?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Preživeti prvi dan vrtca je lahko težko tako za otroke kot tudi mame! Prvi dan vrtca je eden najtežjih čustvenih dni za starše. V resnici ne gre toliko za to, da gre otrok prvič v šolo, ampak da se začne postopek spuščanja.