Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vse to vam da orgazem

2. dec 2020 19:26
0

Oglasno sporočilo

“Užitek življenja in užitek orgazma sta enaka. Strah pred orgazmom ustvari osnovo za splošni strah pred življenjem.” Wilhelm Reich

Orgazmi so bili v zgodovini občudovani, narobe razumljeni; vzbujali so strah in v njih so uživali. A verjeli ali ne, tudi orgazmi imajo svojo zgodovino.

Zgodovina besede orgazem

Beseda orgazem izhaja iz francoske besede orgasme; moderne latinske orgasmus in grške orgasmus, ki pomeni vznemirjenje, zatekanje in je povezana z 'orge', ki pomeni impulz, vznemirjenje, življenjsko moč, tudi jezo. Povezana je tudi s sanskritsko 'urja', ki pomeni zrelost, življenjsko moč in energijo.

Spolnost in užitek sta bila nekoč prosta in enakopravna, orgazmi pa z občutki užitka in vplivi na zavest čaščeni v mnogih razvijajočih se kulturah. Ko pa so civilizacije postale bolj sofisticirane glede reprodukcije; ko je prišlo do pravic lastnine in nekaterih religij, pa je postalo to, kdo daje, prejema – in uživa orgazme – precej bolj regulirano.

Sploh na zahodu so bili ženski orgazmi skrivnost pretežno patriarhalni strukturi moči, prepričani pa so bili tudi, da so grožnja socialnemu napredku.

Danes je na voljo veliko raziskav in novih informacij, zato se je razumevanje orgazmov močno povečalo. Tako so ženske in moški sposobni doživeti več različnih vrst orgazmov, kar odpira neverjetni razpon občutkov in možnosti uživanja.

Zakaj si vsi želijo orgazmov?

Ker predstavljajo ekstatično izkušnjo, ki nas 'pretrese' do temeljev našega obstoja. Čas se ustavi.

Orgazmi nas privedejo do nas samih in postanemo popolnoma naravni in sproščeni. Vse obrambe našega telesa in uma se sprostijo in vse je izgubljeno: naš ego, fasade, družba, kultura … ponovno postanemo del narave.

Ni več preteklosti, ne prihodnosti, le sedanji trenutek. Kratek in izjemen trenutek povezanosti z nečim večjim, kot smo sami. Povežemo se s tokom energije, z našim srcem in dušo.

V trenutku doživljanja orgazma smo goli v vseh ozirih in razkrijemo plamteče notranje zaklade.

Bolj, kot se sprostimo, intenzivneje izkusimo kreacijo, manifestacijo, zdravljenje, spuščanje, regeneracijo, razumevanje, povezanost in zavest. Potopimo se v neskončne možnosti.

Ta ekstatični tok nas popelje v kraj, ki ga poznamo, a ne prepoznamo, ker nas poveže z našo bitjo; s srcem in dušo. Slednje morda ne prepoznamo več, ker smo se povsem odtujili od sebe in svoje biti.

Kako vemo, da smo ga doživeli?

To ve – predvsem pa globoko občuti – vsaka celica našega telesa. Naše telo nas v tistem trenutku preplavi s seksualno energijo in nas popelje preko meja, ki jih poznamo. V tistem trenutku preplavljenosti z občutki neizmernega užitka in zadovoljstva pozabimo na vse skrbi vsakdanjega življenja.

Nekateri duhovni učitelji so mnenja, da je orgazem najbližje, kot mnogi ljudje lahko pridejo do duhovnega prebujenja, saj se v tistem trenutku povsem prepustijo in izgubijo jaz. To je verjetno res, kajti pri duhovni spolnosti se pomaknemo preko orgazma v globljo povezanost s sabo, partnerjem in božanskim, kar vse skupaj doživimo kot eno.

"Ne iščite, ne sprašujte, ne trkajte, ne zahtevajte – sprostite se. Ko se boste sprostili, bo prišlo. Če se boste sprostili, bo tam. Če se boste sprostili, boste začeli vibrirati z njim."
Osho

PREBERITE TUDI: Seks za eno noč: kaj se dogaja v naših možganih?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se boste lažje odločile, kaj obleči, smo vam pripravili 6 predlogov, kaj letošnjo pomlad nosijo Parižanke.