Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Brutalna zveza med narcističnim in empatičnim človekom

16. okt 2017 9:00
0

Oglasno sporočilo

Vsekakor je rezultat boleča in strupena zveza (seveda v korist narcisa in škodo empatičnega človeka). Vsi narcistični ljudje imajo namreč eno skupno lastnost; vsi so čustveno ranjeni, to pa običajno izhaja iz njihovih otroških travm. Po vsej verjetnosti so se v otroštvu počutili manjvredne in slabo cenjene, zato to iščejo v odraslem obdobju, a na povsem napačen način.

Povsem drugo nasprotje so na drugi strani empatični ljudje, ki so pravzaprav pravo zdravilo za današnjo družbo. So visoko občutljivi in sočutni, čustva drugih lahko namreč čutijo skoraj tako močno kot svoja. Zaradi tega imajo močno potrebo, da pomagajo drugim. Želijo pomagati tudi čustveno ranjenim ljudem in jim odvzeti njihovo bolečino in tu se zaplete. Ko se srečata narcističen posameznik in empatičen človek, je medsebojna privlačnost neustavljiva, a tudi zelo škodljiva.

To se zgodi zato, ker empatičen človek ni zmožen spredvideti temne strani svojega narcističnega partnerja, medtem ko se le-ta neopazno hrani z energijo svojega partnerja. Narcisi so namreč znani po tem, da se sami boljše počutijo, ko razvrednotijo drugega, v tem primeru bo narcis z veseljem ponižal svojega partnerja z namenom, da se bo pokazal in počutil večvrednega. Ta situacija empatičnega človeka lahko zelo zmede, slabih namenov svojega partnerja pa dolgo ne bo prepoznal, saj je ena izmed značilnosti empatov to, da v vsem vidijo le dobro.

Empatični ljudje verjamejo celo to, da so v srcu vsi tako zelo dobri kot oni, zato naivno verjamejo in podležejo vsakemu škodljivcu, medtem ko je značilnost narcistične narave predvsem ta, da obvladajo manipuliranje in da imajo neustavljivo željo po kontroliranju vsega. Med tema dvema tako različnima značajema vsekakor ne more biti harmonije in miru, zato do zveze pogosto sploh ne pride.

PREBERITE TUDI: Visoko občutljiva oseba (Highly Sensitive Person - HSP)

Kadar se vseeno zgodi, da se med njima rodi romantično razmerje, je le-to zelo težko. Več ljubezni in pozornosti, kot jo empatičen človek podari svojemu narcističnemu partnerju, bolj bo le-ta užival sadove svoje kontrole in manipulacije. Empatičen človek se bo kmalu počutil ranjenega. Če bo narcis zaznal bolečino, bo morda empatu podal občutek, da je nekaj vreden, a le v namen svoje igre, ki jo igra. Empat le stežka zazna, da ni sam kriv za težave, ki nastajajo, a ko le to enkrat spozna, se boj šele lahko začne.

PREBERITE TUDI: 5 fraz, s katerimi manipulirajo narcisi in sociopati

Pogovor z narciSom ni eno izmed orodij, ki bi učinkovalo. Narcisi so s svojo karizmo in znanjem manipulacije namreč dobro naučeni, kako pogovor usmeriti v pravo smer; empatu bodo zlahka ustvarili občutek krivde, sebe pa izvlekli iz vloge glavnega krivca. Empatičen človek ima zato na voljo le 2 možnosti; lahko ostanejo žrtev v umazani igri ali pa najdejo moč in odkorakajo stran. Narcističen človek se namreč nikoli ne bo spremenil. Na koncu dneva je namreč pomembno to, da dobimo lepo ravnanje, ki si ga zaslužimo in v kolikor empatičen človek vseeno ostane v takšni zvezi, to pomeni le to, da je to vse, kar misli, da si zasluži in da mu ni namenjeno nič boljšega - kar bi tudi lahko bila tema zase. Empati bi namreč morali dojeti, da vsega pač ne moremo popraviti, še posebej pa ne moremo popraviti ljudi, ki tega niti sami nočejo in se svoje motnje niti ne zavedajo. Empatični ljudje bodo za izhod iz take zveze potrebovali ogromno moči in energije.

PREBERITE TUDI: Prepoznajte čustvenega vampirja, preden bo prepozno!

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.